ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Τεμπονέρας

«Η κομματίλα τέλειωσε» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης

Με αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα ξεκίνησε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την πρότασή του να γίνει δημοψήφισμα για τις διαγραφές των τεσσάρων που ο ίδιος έχει ζητήσει. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας ο Δημήτρης Βίτσας αποχώρησε από την αίθουσα ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ο Νίκος Φίλης φώναζε «αίσχος».

Από την πλευρά τους, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και Τσακαλώτος αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Οι τρεις τους και ο κ. Τζανακόπουλος ζήτησαν να γίνει η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα άμεσα και όχι στο τέλος της συνεδρίασης, ενώ ο κ. Τεμπονέρας μίλησε σε υψηλούς τόνους.

Όπως υποστήριξαν μάλιστα, αποχώρησαν περίπου 160 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σε σύνολο 300, επομένως το όργανο δεν έχει την απαραίτητη απαρτία για να λάβει δεσμευτικές αποφάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση

O Στέφανος Κασσελάκης αποδοκιμάστηκε κατά την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

O Στέφανος Κασσελάκης αποδοκιμάστηκε κατά την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω. Και το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη ΝΔ. Χάσαμε 600.000 συμπολίτες στην αποχή».

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση ψηφοφορία για το δημοψήφισμα ζητά η ομάδα Αχτσιόγλου

Aπό το πρώτο λεπτό της ομιλίας του άφησε αιχμές προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας: «Πώς να δώσουμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Για πείτε μου».

Ο Δημήτρης Βίτσας αποχώρησε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα είπε ο Σ. Κασσελάκης - Eurokinissi

Ο Δημήτρης Βίτσας αποχώρησε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα είπε ο Σ. Κασσελάκης - Eurokinissi

«Άλλο η κουλτούρα της Δημοκρατίας και άλλο της αυτοκτονίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  με αρκετούς παρευρισκόμενους να τον αποδοκιμάζουν.

ΣΥΡΙΖΑ: «Μπουρλότο» Κασσελάκη με το δημοψήφισμα για τις διαγραφές

«Είναι η τελευταία φορά, όσο θα 'μαι πρόεδρος, που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος κάποιος που λέει ότι το κόμμα είναι "επιθεώρηση" και παραμένει στο κόμμα», είπε και συνέχισε να στρέφει τα βέλη του εναντίον όσων τον έχουν αμφισβητήσει.

Ο Νίκος Φίλης αποδοκίμασε την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη - Eurokinissi

Ο Νίκος Φίλης αποδοκίμασε την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη - Eurokinissi

«Πιστεύουν αυτά και δεν φεύγουν. Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί. Καμιά φορά η πραγματικότητα πονάει. Εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς και εμάς παραμένουν για εβδομάδες στο κόμμα. Εσείς, αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε; (...). Είμαι 35 χρονών, θεωρητικά έχω όλο τον χρόνο να περιμένω, δεν είναι όμως προσωπικό το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρόνο να περιμένει;», είπε.

Αποκάλυψη Star: Γιατί ο Κασσελάκης αποφάσισε το δημοψήφισμα 

Μίλησε μεταξύ άλλων για «τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες», αναφερόμενος στους επικριτές του και πρόσθεσε: 

«Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά τους στην πράξη. Πάρτε απόφαση άμεσα και καθαρά. Όπως λειτουργούν οι ζωντανοί πολιτικοί οργανισμοί και όχι οι ξεχασμένοι από τον χρόνο. Ιδού η Ρόδος. Πάρτε απόφαση για έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα σέβεται τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους του. Λύση τώρα!»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε την Επιτροπή Δεοντολογίας να αποφασίσει έως την Παρασκευή, διαφορετικά θα γίνει δημοψήφισμα. 

«Η κομματίλα τέλειωσε», σημείωσε με νόημα.

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα για τις διαγραφές ζητά ο Κασσελάκης

«Λύση τώρα, σας καλώ να δώσουμε απάντηση, όχι ευχή. Να εκφράσουμε θέση, όχι επιθυμία, με μία μεγάλη ηχηρή πλειοψηφία», είπε.

Η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα «6+6» ζήτησαν άμεση ψηφοφορία για το δημοψήφισμα που ζήτησε ο Κασσελάκης - Eurokinissi

Η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα «6+6» ζήτησαν άμεση ψηφοφορία για το δημοψήφισμα που ζήτησε ο Κασσελάκης - Eurokinissi

«Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια», τόνισε έπειτα.

«Η σημερινή μέρα είναι η μέρα της παραδοχής», είπε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: «Η αποχώρηση των υπό διαγραφή είναι η αρχή της ενότητας και από την ενότητα δεν περισσεύει κανείς».

«Μόνο αυτοί που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταίο φεύγουν. Όλοι οι άλλοι είναι παρών», συμπλήρωσε.

«Από εμένα θα έχετε μια χείρα φιλίας που την έτεινα και θα την ξανατείνω όσες φορές χρειαστεί (...). Δεν υπάρχει δικός μου στενός κύκλος (...)», πρόσθεσε και αποστασιοποιήθηκε από ομάδα υποστηρικτών του, λέγοντας: «Ευχαριστώ που με στηρίξατε αλλά δεν έχει σημασία αυτό».

Τέλος χαρακτήρισε «πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ» όσους βγαίνουν στα κανάλια και τον υπονομεύουν, και τόνισε ότι «θα είμαστε ένα πολιτικό σώμα από εδώ και πέρα, με έναν αντίπαλο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top