Αποκάλυψη Star: Γιατί ο Κασσελάκης αποφάσισε το δημοψήφισμα 

Το παρασκήνιο της απόφασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Το παρασκήνιο της απόφασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για το δημοψήφισμα αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  με την Κατερίνα Τσαμούρη να μεταδίδει αποκλειστικές πληροφορίες.

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα για τις διαγραφές ζητά ο Κασσελάκης

Όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως δεν θα μπορούσε το κόμμα του να έχει την οποιαδήποτε εκλογική τύχη στο μέλλον εάν συνεχίζονταν οι εσωκομματικές διενέξεις που δίνουν δημοσίως την εικόνα ότι το κόμμα στο οποίο ηγείται είναι είναι ένα σκορποχώρι. «Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος είναι ένα καινούργιο πρόσωπο και δεν έχει συναισθηματικούς δεσμούς με τα παλιά στελέχη όπως είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Αποφάσισε λοιπόν ότι το τοπίο έπρεπε να ξεκαθαρίσει το ταχύτερο δυνατό με οποιοδήποτε κόστος» εξήγησε για την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική και διπλωματική συντάκτρια του Star. 

ΣΥΡΙΖΑ:  Ποιοι θα ακολουθήσουν στη διάσπαση Σκουρλέτη – Βούτση

Εσωτερικό δημοψήφισμα: Τι προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ  

Όπως πρόσθεσε, o Στ. Κασσελάκκης πήρε μόνος του την απόφαση να επικαλεστεί το άρθρο 24 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει ότι  το εσωτερικό δημοψήφισμα διεξάγεται:

Δημοψήφισμα: Τι προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ   

Δημοψήφισμα: Τι προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ  

1)σε σοβαρά ζητήματα λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ

2) με απόλυτη πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής

ή με αίτημα του 15% των μελών. 

3) Είναι δεσμευτικό αν συμμετέχει το 50+1 όσων δικαιούνται να ψηφίσουν. 

Ποιοι ήξεραν για την απόφαση Κασσελάκη για δημοψήφισμα
 
Το ρεπορτάζ του Star αποκάλυψε επίσης ότι την απόφαση του Στ. Κασσελάκη την ήξεραν μόνο τρία πρόσωπα.  Ήθελε έτσι να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας πέρα από τα κομματικά όργανα.  Ότι δηλαδή «όταν θέλω να επιβάλλω κάτι, θα προσφεύγω στη βάση του κόμματος».  

Μάλιστα όπως πληροφορείται το Star, το μήνυμα του το βιντεοσκόπησε προχθές το βράδυ και το έδωσε στη δημοσιότητα παρότι είχε ενημερωθεί ότι τα στελέχη της «Ομπρέλας»  θα αποχωρούσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από την Κεντρική Επιτροπή. Η στάση του αυτή πάντως αιφνιδίασε ακόμη και τους συνεργάτες και υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη, που την χαρακτηρίζουν αχρείαστη.

ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφαία στελέχη ζητούν απόσυρση δημοψηφίσματος από Κασσελάκη

Η διαφωνία  Φλαμπουράρης, Γεροβασίλη και Παππά με το δημοψήφισμα  

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον στελεχών όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς, επισημαίνεται: 

ΣΥΡΙΖΑ: Τι διαμηνύουν Φλαμπουράρης, Γεροβασίλη, Παππάς για το δημοψήφισμα Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τι διαμηνύουν Φλαμπουράρης, Γεροβασίλη, Παππάς για το δημοψήφισμα Κασσελάκη

«Ειδικά υπό το φως και των σημερινών καταγγελτικών δηλώσεων θεωρούμε αυτονόητο ότι παρέλκουν οι λόγοι για τις παραπομπές στην επιτροπή δεοντολογίας. Πόσο μάλλον η διεξαγωγή δημοψηφίσματος». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top