Βορίδης: Να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός σε παιδόφιλους

«Σε κάποιες περιπτώσεις τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια»

Μάκης Βορίδης

Την άποψη ότι θα μπορούσε να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός για τους παιδόφιλους εξέφρασε ο Μάκης Βορίδης.

Ειδικότερα, είπε πως θα μπορούσε να αποτελέσει έναν μηχανισμό ποινικής συνδιαλλαγής, κάτι που εφαρμόζεται και σε χώρες του εξωτερικού.

Δηλαδή, όπως εξήγησε με παράδειγμα ποινής 20 ετών σε παιδόφιλοι, «να του πεις ότι για να σε βγάλω από την φυλακή, θα αποκτήσεις δικαίωμα υφ’ όρων απόλυσης αφού εκτίσεις πραγματικά τα 6 χρόνια, αλλά για να αποκτήσεις αυτό το δικαίωμα στα 6 έτη θα έχεις αποδεχθεί αυτή την ιατρική πράξη πάνω σου».

Οικονόμου για 28χρονο σε Αγρίνιο: Περίεργη εξέλιξη ότι κυκλοφορεί ελεύθερος

Όσον αφορά τα αδικήματα παιδοφιλίας, είπε πως οι παιδόφιλοι «στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι οι οποίοι εξαιτίας του ότι έχουν αυτό το διεστραμμένο πάθος, το οποίο είναι πάρα πολύ έντονο. Δεν αναμορφώνονται».

«Σε κάποιες περιπτώσεις τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια»

Αναφερόμενος στην υφ’ όρων απόλυση, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως πρέπει να προβληματίσουν το υπουργείο Δικαιοσύνης ορισμένες περιπτώσεις είτε ιδιαίτερα ειδεχθών εγκλημάτων είτε εγκληματικών προσωπικοτήτων.

Κολωνός: Επιστολή Οικονόμου σε ΕΣΡ για την υπόθεση της 12χρονης

«Έχουμε έναν κατά συρροή δολοφόνο... Έχει νόημα ο κατά συρροή δολοφόνος να αποφυλακίζεται με όρους; Δηλαδή, έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει τελέσει σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε ανθρωποκτονίες, θα τον βγάλουμε από την φυλακή;» είπε χαρακτηριστικά.

Κολωνός: Στο νοσοκομείο ιερέας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση

«Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις εγκλημάτων ή εγκληματιών που - λόγω είτε της προσωπικότητας είτε του ειδεχθούς της πράξεως - θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα εκτίεται το σύνολο της επιβληθείσας από το δικαστήριο ποινής. Να το κάνει όλο, να μην υπάρχουν ούτε ευεργετικές διατάξεις ούτε τίποτα. Να μην υπάρχει η νομική δυνατότητα να κρίνεται το ζήτημα της απολύσεως με όρους», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Κολωνός: «Δε θέλουμε καμία επαφή μαζί του», λένε σύζυγος και γιος του Μίχου

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης στην υφ’ όρων απόλυση προσέθεσε προϋποθέσεις, στοιχεία που αφορούν στην επικινδυνότητα του δράστη, το κατά πόσον έχει αναμορφωθεί, στοιχεία της προσωπικότητάς του, τον κίνδυνο τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Αγρίνιο: Οι δύο ζωγραφιές του 4χρονου που σόκαραν τους γονείς του

Τέλος, απαντώντας στο εάν η μετατροπή της ισόβιας κάθειρξης σε πραγματικά ισόβια σε περιπτώσεις, θα μπορούσε να υιοθετηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο, απάντησε «η απαίτηση της κοινωνίας για μια προσήκουσα ποινή και καθώς ανοίγει στο δημόσιο διάλογο αυτή η συζήτηση, θεωρώ ότι θα δημιουργήσει και σκέψεις και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί».

Κολωνός: «Ίσως να είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα»

Σε σχέση με τους παιδοβιαστές, οι οποίοι αυτοί την στιγμή τιμωρούνται με ισόβια, ο κ. Βορίδης ξεκάθαρα εξέφρασε την άποψη, πως τα ισόβια πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top