Τουρκία: Παροξυσμός για το «νταηλίκια γιοκ» του Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ

Επίθεση στον πρωθυπουργό από τα τουρκικά ΜΜΕ

Παροξυσμό έχει προκαλέσει στην Άγκυρα το «νταηλίκια γιοκ» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Ταγίπ Ερντογάν. Τα ΜΜΕ της Τουρκίας επιτίθενται στον Έλληνα πρωθυπουργό, τη στιγμή που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτοξεύει νέες απειλές. 

H δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ η οποία προκάλεσε τον παροξυσμό των τουρκικών ΜΜΕ  

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα! 

«Ο Έλληνας έχει φαγούρα. Τρώγεται και θα υποστεί τις συνέπειες» ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε ομιλία του στην Άγκυρα., ο οποίος χρέωσε στην Ελλάδα την ένταση, λέγοντας ότι γινόμαστε... «εργαλείο στα χέρια άλλων». 

Ελλάδα – Τουρκία: Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Αιγαίο! 

Όπως ανέφερε η Κατερίνα Τσαμούρση στο ρεπορτάζ στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του  Sta, o Τσαβούσογλου προφανώς «φωτογραφίζει» τους συμμάχους μας και κυρίως τους Αμερικανούς, τους οποίους οι Τούρκοι κατηγορούν για τη στήριξη που δείχνουν στην Ελλάδα. 

Σε ντελίριο ο Τσαβούσογλου: «Ο Έλληνας τρώγεται να μπει σε περιπέτειες»

«Ο Έλληνας ακόμη συνεχίζει να έχει φαγούρα και να "τρώγεται". Αν ξεκινήσετε μία περιπέτεια για λογαριασμό άλλων όπως στο παρελθόν έτσι και σήμερα θα υποστείτε τις συνέπειες. Αυτό είναι μία προειδοποίηση προς τη γειτονική μας Ελλάδα» ανέφερε στις προκλητικές δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών. 

Οικονόμου για Τσαβούσογλου: «Κατασκευάζει την πραγματικότητα με μυθεύματα»

Επίθεση στον Μητσοτάκη από τα τουρκικά ΜΜΕ 

Την ίδια ώρα, πρώτο θέμα στα τουρκικά δελτία και τις εφημερίδες είναι το σαφές μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός στον Ερντογάν, με  το «νταηλίκια γιοκ», μεε τα φιλο-ερντογανικά Μέσα να τον αποκαλούν «ψευδονταή Μητσοτάκη».

Δένδιας: H Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει τα δικαιώματά της

Σακελλαροπούλου από Ρόδο: Έωλοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί 

Έωλους χαρακτήρισε τους τουρκικούς ισχυρισμούς η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέπτεται τα Δωδεκάνησα και ξεκαθάρισε ότι εμείς απαντάμε με το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας.  

«Η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται διατυπώνοντας έωλους και αστήριχτους ισχυρισμούς και αμφισβητώντας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Η ισχυρή απάντησή μας σε κάθε προσπάθεια αποσταθεροποίησης είναι άμεσα συναρτώμενη με την πίστη μας στο Διεθνές Δίκαιο» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top