Ελλάδα – Τουρκία: Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Αιγαίο!  

Το Λιμενικό μπλόκαρε ύποπτο πλοίο με προειδοποιητικές βολές

Την ίδια ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να συντηρεί κλίμα έντασης με την Ελλάδα, στο Αιγαίο το Λιμενικό μπλόκαρε ένα πλοίο -  «φάντασμα», το οποίο επιχείρησε να μπει από το Σίγρι και να κινηθεί προς την Λήμνο.

Ο χάρτης της περιοχής στην οποία σημειώθηκε η καταδίωξη στο Αιγαίο

Ο χάρτης με την περιοχή της καταδίωξης στο Αιγαίο 

To  «ρο-ρο»  Ανατόλια, με σημαία από Κομόρες, είχε να δώσει στίγμα 3 μήνες με την τελευταία  φορά να εντοπίζεται στο Τζιμπουτί. Σε πλάνα που έδωσε το πρακτορείο Ανατολού, φαίνεται ένα σπασμένο τζάμι και σημάδι από την σφαίρα.

Το σημείο στο οποίο υποστηρίζουν οι Τούρκοι ότι άνοιξε τρύοα στο πλοίο από σφαίρες του ελληνικού Λιμενικού

Το σημείο στο οποίο υποστηρίζουν οι Τούρκοι ότι άνοιξε τρύοα στο πλοίο από σφαίρες του ελληνικού Λιμενικού 

Παραλήρημα Ερντογάν για την Ελλάδα: «Μιλάμε στη γλώσσα που καταλαβαίνουν»

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος έριξαν προειδοποιητικές βολές προς την γάστρα του πλοίου και όχι στη γέφυρα. 

Προκαλεί εντύπωση  πάντως η εικόνα του Κεμάλ Αττατούρκ, σε ένα πλοίο που δεν είναι τουρκικό, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας από την Τουρκία. ώστε να προκληθεί θερμό επεισόδιο.
 

Μηνύματα στην Τουρκία από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ  

«Η Ελλάδα θα απαντήσει  άμεσα  σε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός  δεν απέκλεισε μια συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο. 

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα! 

«Οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης της εδαφικής μας ακεραιότητας θα απαντηθεί άμεσα και καταλυτικά» έστειλε μήνυμα ο πρωθυπουργός στον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θεωρεί ότι η Τουρκία δεν θα τολμήσει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ μια σύρραξη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας  με την Τουρκία επιτιθέμενη εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής κυριαρχίας. Δεν πιστεύω ότι αυτό πρόκειται ποτέ να συμβεί. Και αν  ο μη γένοιτο συνέβαινε, η Τουρκία θα έπαιρνε απάντηση η οποία θα ήταν απολύτως καταλυτική  και νομίζω το γνωρίζει πάρα πολύ καλά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σαφές στο τούρκο πρόεδρο τα όρια της ελληνικής κόκκινη γραμμής. 

Μπαχτσελί: «Παιχνίδι να φτάσουμε από τη μια άκρη του Αιγαίου στην άλλη» 

Ο συγκάτοικος στην κυβέρνηση  του Τούρκου προέδρου Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το «τερμάτισε»,   δείχνοντας απροκάλυπτα τις προθέσεις της Τουρκίας.

«Το να φτάσουμε από τη μία άκρη του Αιγαίου στην άλλη για μας είναι παιδικό παιχνίδι δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης».  

Σε Χάλκη και Καστελόριζο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση, έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.  Η Κατερίνα Σακελαροπούλου πραγματοποιεί  επίσκεψη σε στο Καστελόριζο για τον εορτασμό της 79η επετείου της απελευθέρωσης του ακριτικού μας νησιού. 

Δένδιας: Πηγή εντάσεων και αστάθειας η Τουρκία στην περιοχή 

Αυστηρή απάντηση στο κρεσέντο προκλήσεων έδωσε ο Νίκος Δένδιας από το στο 4ο Συμπόσιο Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής.

Δένδιας: H Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει τα δικαιώματά της

«Η παραβίαση από την Τουρκία των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας αποτελεί πηγή εντάσεων και αστάθειας» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top