Παραλήρημα Ερντογάν για την Ελλάδα: «Μιλάμε στη γλώσσα που καταλαβαίνουν»

«Είναι μηχανισμός απειλής», είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «μηχανισμό απειλής».

«Έχετε ακούσει ποτέ τίποτα για τους S-300 της Ελλάδας από αυτούς που μίλησαν για τoυς δικούς μας S-400; Οι S-300 είναι επίσης της Ρωσίας και οι S-400 είναι της Ρωσίας» είπε, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, ο Τούρκος Πρόεδρος.

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη μας!

Δένδιας για Τουρκία: Απειλές για το πότε θα έρθετε δε μας τρομάζουν

Σχετικά με το «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» κατά της χώρας μας, Ο Ερντογάν ρωτήθηκε εάν θα γίνει στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ελλάδας.

Εκπρόσωπος Κομισιόν προς Τουρκία: Σταματήστε τις απειλές κατά της Ελλάδας

«Αντί να μιλούν απευθείας με την Τουρκία, σχεδόν χρησιμοποιούν μηχανισμούς απειλής, διαμαρτυρόμενοι συνεχώς για εμάς στον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, ακόμη και το ΝΑΤΟ, του οποίου είμαστε ένα από τα ισχυρότερα μέλη. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε. Σε όποια γλώσσα καταλαβαίνουν, ανοίγουμε παρένθεση και μιλάμε σε αυτή τη γλώσσα», είπε ο Ερντογάν.

Υπουργείο Εξωτερικών σε Ερντογάν: «Δε σε ακολουθούμε στον κατήφορο»

«Συνεχίζουν να οπλίζουν τα νησιά ακριβώς κάτω από τη μύτη μας, παρά το αποστρατικοποιημένο καθεστώς που προβλέπουν οι συμφωνίες. Παράλληλα, βέβαια, υπάρχει και η ίδρυση βάσεων. Η Αμερική πρωτοστατεί σε αυτό», σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, συνεχίζοντας: «Από την άλλη, υπάρχουν μαξιμαλιστικές αξιώσεις που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο όσον αφορά τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες. Ούτε εδώ, μπορούμε όλα αυτά να τα χάψουμε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top