Εκπρόσωπος Κομισιόν προς Τουρκία: Σταματήστε τις απειλές κατά της Ελλάδας

Καταδίκασε τα «συνεχή εχθρικά σχόλια» της Άγκυρας  

Πίτερ Στάνο

Να σταματήσει «τα συνεχή εχθρικά σχόλια» κατά της Ελλάδας, κάλεσε την Τουρκία ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο μετά την νέα πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο και τις απειλές κατά της χώρας μας ακόμα και για…  εισβολή!    

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Έλληνες, μην ξεχνάτε τι έγινε στη Σμύρνη»
 

«Τα συνεχή εχθρικά σχόλια της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού προκαλούν σοβαρές ανησυχίες και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις τόσο αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο που ζητούνται στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου και Ιουνίου 2021 και Ιουνίου 2022», ανέφερε ο Πίτερ Στάνο, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά. Η δήλωσε δημοσιεύτηκε επισήμως από την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.  

Εμπρηστικός Ακάρ: Να πάρουν μαθήματα από την ιστορία οι Έλληνες

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι διαφορές πρέπει να διευθετούνται ειρηνικά, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ζωτικών και νόμιμων συμφερόντων των χωρών. Οι απειλές και η επιθετική ρητορική είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν. Η εμπλοκή σε έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο είναι απαραίτητη για την αποκλιμάκωση των εντάσεων, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας», συμπλήρωσε.
Και κατέληξε: 
«Η ΕΕ επαναλαμβάνει την προσδοκία της από την Τουρκία να εργαστεί σοβαρά για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με βιώσιμο τρόπο προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ».

Οι επιστολές Δένδια
 

Να σημειωθεί ότι επιστολές στις οποίες θα παρατίθενται αυτούσιες οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σε βάρος της Ελλάδας, αποστέλλει  άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Δένδιας: Επιστολές για τις τουρκικές προκλήσεις σε ΟΗΕ και ΝΑΤΟ

Την ενόχλησή του για τις δηλώσεις Ερντογάν εξέφρασε με ανάρτησή του και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας, του οποίου ο Υπουργός Jan Lipavsky προεδρεύει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, λόγος για  τον οποίο τον ευχαρίστησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top