Υπουργείο Εξωτερικών σε Ερντογάν: «Δε σε ακολουθούμε στον κατήφορο»

«Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας»

Δεν άφησε αναπάντητες τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Η ελληνική πλευρά έστειλε αιχμηρή απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις απειλές του σχετικά με την καταστροφή της Σμύρνης.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών.»

Επιπλέον η ελληνική διπλωματία διαμήνυσε προς την Άγκυρα πως θα ενημερώσει άμεσα τους συμμάχους για τις ασεβείς και προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Έλληνες, μην ξεχνάτε τι έγινε στη Σμύρνη»

Η αναλυτική ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών:

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών.

Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή.»

Ερντογάν: «Έλληνες, μην ξεχνάτε τι έγινε στη Σμύρνη»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα πως «έχουμε μόνο μια κουβέντα για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη».

Σε ομιλία του στην τεχνολογική εκδήλωση «TEKNOFEST» έκανε λόγο ακόμα μία φορά για «κατεχόμενα ελληνικά νησιά» αναφερόμενος σε νησιά του Αιγαίου και υποστήριξε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί όταν έρθει η ώρα.

«Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γυρίστε πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια κουβέντα για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», απείλησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως «Τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Όπως λέμε, έτσι ξαφνικά, μπορούμε να έρθουμε από τη μία μέρα στην άλλη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top