Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη μας!

«Ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά»

Δεν έχουν τέλος οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Σε νέα επίθεση προς την Ελλάδα προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως... η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά.

Υπουργείο Εξωτερικών σε Ερντογάν: «Δε σε ακολουθούμε στον κατήφορο»

«Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά. Για αυτό το λόγο, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας» δήλωσε ειδικότερα ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του.

Να σταματήσει «τα συνεχή εχθρικά σχόλια» κατά της Ελλάδας, κάλεσε νωρίτερα την Τουρκία ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο μετά την πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο και τις απειλές κατά της χώρας μας ακόμα και για…  εισβολή!    

Εκπρόσωπος Κομισιόν προς Τουρκία: Σταματήστε τις απειλές κατά της Ελλάδας

«Τα συνεχή εχθρικά σχόλια της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού προκαλούν σοβαρές ανησυχίες και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις τόσο αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο που ζητούνται στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου και Ιουνίου 2021 και Ιουνίου 2022», ανέφερε ο Πίτερ Στάνο, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά. Η δήλωση δημοσιεύτηκε επισήμως από την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.  

«Χαστούκι» ΗΠΑ σε Τουρκία: Κανένα θέμα με τους S-300 της Ελλάδας

Να σημειωθεί ότι επιστολές στις οποίες θα παρατίθενται αυτούσιες οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σε βάρος της Ελλάδας, αποστέλλει  άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top