Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα! 

Απάντηση στο τουρκικό παραλήρημα από τη ΔΕΘ 

Ισχυρή απάντηση στο τουρκικό παραλήρημα και τις αλλεπάλληλες προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν έδωσε πριν από λίγο από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Παραλήρημα Ερντογάν για την Ελλάδα: «Μιλάμε στη γλώσσα που καταλαβαίνουν»

Απευθυνόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης: «Όχι κύριε Ερντογάν!» για να προσθέσει: «και για να μιλήσω στη γλώσσα τους: τα νταηλίκια "γιοκ" με την Ελλάδα».

Δένδιας στη Γαλλίδα ΥΠΕΞ: Απορρίπτουμε πλήρως τα νεο-οθωμανικά νταηλίκια
 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την θερμή υποδοχή του στο Κογκρέσο, ο Μητσοτάκης ανφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό είχε αναφέρει «Μητσοτάκης γιοκ!», ενώ πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απαντώντας στις τουρκικές προκλήσεις μετά τη συνάντηση με την ΥΠΕΞ της Γαλλίας ανέφερε ότι «απορρίπτουμε πλήρως τα νέο-οθωμανικά νταηλίκια»  

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχετικό σημείο της ομιλίας του στη ΔΕΘ στο γεγονός ότι η Ελλάδα μεγάλωσε, με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, όπως και σε όλο το πλέγμα διπλωματικών κινήσεων και διεύρυνσης των συμμαχιών τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό και με τους νέους εξοπλισμούς, στην ισχυροποίηση της Ελλάδας   

«Η πατρίδα μας έχει περισσότερους συμμάχους, καθώς έχει υπογράψει δεκάδες συμφωνίες συνεργασίας. Με χώρες από τη Δύση και την Αφρική έως την Ασία και τον Αραβικό Κόσμο. Και ανάμεσά τους, βέβαια, στρατηγικές αμυντικές συνθήκες. Με πιο σημαντικές αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top