Δένδιας στη Γαλλίδα ΥΠΕΞ: Απορρίπτουμε πλήρως τα νεο-οθωμανικά νταηλίκια

«Χρησιμοποιώ λέξη τουρκικής προέλευσης, για να γίνει απολύτως κατανοητή»

Νίκος Δένδιας Κατρίν Κολονά

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά, απαντώντας στο συνεχές παραλήρημα του Ερντογάν και των Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες.

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη μας!

ο νικος δενδιας στη γαλλίδα υπεξ

Δένδιας στη Γαλλίδα ΥΠΕΞ: Απορρίπτουμε πλήρως τα νεο-οθωμανικά νταηλίκια/ Eurokinissi

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των δηλώσεων ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως καθημερινά η Ελλάδα αντιμετωπίζει σειρά απειλών και δηλώσεων οι οποίες είναι «εξωφρενικές», ενώ κατά διαστήματα βλέπουμε να δημοσιεύονται χάρτες οι οποίοι απεικονίζουν ελληνικά νησιά ως τουρκικά.

Ο κ. Δένδιας έστειλε σαφές μήνυμα προς την τουρκική πλευρά και τον Ερντογάν λέγοντας πως «απορρίπτουμε πλήρως τα νέο-οθωμανικά νταηλίκια».

Συνέχισε δε, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ο οποίος είπε πως «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», υπονοώντας εισβολή σε ελληνικό έδαφος.

«Να θυμίσω πως απέναντί μας υπάρχει ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος της Ευρώπης καθώς και μία πλήρη στρατιά», είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και συνέχισε λέγοντας πως: «Η Τουρκία απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα, εάν εφαρμόσει τα δικαιώματα της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Η τουρκική πλευρά παραβιάζει σε καθημερινή βάση την εθνική μας κυριαρχία. Φέτος μόνο, έχουν γίνει πάνω από 6.100 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, 157 υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους. Και 1.000 παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων. Δε νομίζω ότι έχεις συναντήσει ανάλογο αριθμό παραβιάσεων σε καμία άλλη χώρα στον πλανήτη».

Υπενθυμίζεται πως η Κατρίν Κολονά έφθασε την Τρίτη στην Αθήνα προερχόμενη από την Τουρκία, όπου συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Τούρκο ομόλογό της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top