Οικονόμου για Τσαβούσογλου: «Κατασκευάζει την πραγματικότητα με μυθεύματα»

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας απαντούμε όπως και όπου πρέπει»

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου  

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας «προειδοποιώντας» να μην... ξεκινήσει η χώρα μας μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, όπως είπε.

Σε ντελίριο ο Τσαβούσογλου – Νέες απειλές κατά της Ελλάδας

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις Τσαβούσογλου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ελλάδα – Τουρκία: Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Αιγαίο!  

Ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι αυτές οι δηλώσεις γίνονται για εσωτερική κατανάλωση ή για να προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα. «Απαντώνται όπως πρέπει και όπου πρέπει, με τον κατάλληλο τρόπο. Η χώρα υπεύθυνα, αποφασιστικά, είναι παράγοντας σταθερότητας, είναι ανοιχτή στο διάλογο με επιχειρήματα που να εδράζεται στο διεθνές δίκαιο και είναι ανυποχώρητη σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία» είπε ο κ. Οικονόμου.

«Κεραυνοί» ΥΠΕΞ για τα ψέματα της Τουρκίας για τους μουφτήδες της Θράκης 

Οι προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου

«Ο Έλληνας συνεχίζει να έχει φαγούρα και εξακολουθεί να ξύνει (προκαλεί). Αν μπείτε σε μια περιπέτεια για λογαριασμό (συμφέροντα) άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες και σήμερα, όπως στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς τη γειτονική μας Ελλάδα», δήλωσε νωρίτερα σε ένα νέο κρεσέντο προκλητικότητας ο Τσαβούσογλου.

«Όλοι να μαζέψουν τα μυαλά τους. Το λέμε ειδικά στην Ελλάδα. Μην είστε όργανα άλλων. Μην συνεχίζετε τις προκλήσεις. Διότι η Τουρκία στη φιλία της είναι πιστή και η εχθρότητά της πολλή σοβαρή. Και αυτό μην το ξεχνάτε», ανέφερε σε έντονο ύφος.

Οικονόμου για το πακέτο στήριξης της ΔΕΘ: «Κανένας εκτός»

Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, είπε ότι δεν αφήνει κανέναν εκτός, και ανέφερε ότι προβλέπεται οριζόντια στήριξη νοικοκυριών για την ενέργεια, στήριξη επιχειρήσεων, και αγροτών, και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023.

Nέα Μέτρα-ΔΕΘ: Στα 350 ευρώ το επίδομα θέρμανσης-Αύξηση 6% στις συντάξεις

«Συνεχίζουμε μια πολιτική που αλλάζει το αναπτυξιακό μας υπόδειγμα με αποτέλεσμα την αύξηση των εξαγωγών και της δυναμικής ανάπτυξης της οικονομίας» είπε.

Οικονόμου: «Στην ώρα τους προς κύρωση στη Βουλή τα πρωτόκολλα της συμφωνίας με τη Βόρεια Μακεδονία»

Απαντώντας σε ερώτηση για την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας στην Αθήνα και το εάν το αντικείμενο της επίσκεψης θα είναι τα ενεργειακά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η Ελλάδα πάντοτε επιδιώκει την εμβάθυνση των σχέσεών της με τους γείτονες της υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι συμφωνίες.

«Βοηθήσαμε ενεργειακά τη Βόρεια Μακεδονία και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε κι άλλους. Θέλουμε να είμαστε κόμβος σταθερότητας και ενεργειακής ασφάλειας, που θα εμπεδώσουν τη σταθερότητα και στο ενεργειακό κομμάτι στην περιοχή μας» είπε, ενώ ερωτώμενος σχετικά, πρόσθεσε ότι τα πρωτόκολλα της συμφωνίας με τη Βόρεια Μακεδονία θα έρθουν στην ώρα τους προς κύρωση στη Βουλή.

Για τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν, είπε ότι θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο στη Ρωσία, και την προκλητική συμπεριφορά της 'Αγκυρας. «Έχουμε άριστες σχέσεις με τη Γαλλία, και θα είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση» είπε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου: Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ με τμήμα του ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με πιθανή συνεργασία της ΝΔ με τμήμα του ΠΑΣΟΚ που συμφωνεί με κάτι τέτοιο, είπε ότι η ΝΔ θα στοχεύσει στην αυτοδυναμία και συμπλήρωσε:

«Εν ονόματι της σταθερότητας η ΝΔ θα αναζητήσει την εμπιστοσύνη πολιτών για να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση όχι κατ’ ανάγκη μονοκομματική με στελέχη που θα προέρχονται μόνο από τη ΝΔ. Πιστεύουμε στις ισχυρές κυβερνήσεις, χωρίς ατέρμονες εσωτερικές διαβουλεύσεις και αποκλίσεις, και από εκεί και πέρα οι πολίτες με τη ψήφο τους έχοντας δεδομένα όλα τα ζητούμενα και διακυβεύματα θα πάρουν τις αποφάσεις τους».

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: «Κύριε πρωθυπουργέ των υποκλοπών τελειώσατε!»  

Ερωτώμενος για τα συνθήματα στο φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Οικονόμου είπε ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει ρήγμα τεκτονικό στην αισθητική και στην ηθική. Τα όσα θλιβερά ακούσαμε είναι ένα ακόμη σημάδι της ηθικής εξαχρείωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αδιανόητο θα ήταν σε ένα φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ να εκφραστούν έτσι κάποιοι κατά αντιπάλων και πιο αδιανόητο να μην αντιδράσει κάποιος. Μας χωρίζει ρήγμα τεκτονικό αισθητικά και ηθικά».

Τέλος αναφορικά με την εφαρμογή του νόμου για ενημέρωση από την ΑΔΑΕ των πολιτικών αρχηγών είπε πως «ό,τι προβλέπει ο νόμος εφαρμόζεται στο ακέραιο και αναζητούμε ποιες βελτιώσεις είναι εφικτές για να αντιμετωπιστούν παθογένειες που έχουν αναδειχθεί με την υπόθεση αυτή».

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top