Υφυπουργός Συρεγγέλα: Δεν υπάρχουν «στρατόπεδα» στη γυναικοκτονία    

Επανακαταθέτει την τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ για τις γυναικοκτονίες

Μαρία Συρεγγέλα

«Τα φαινόμενα της δολοφονίας γυναικών είναι προφανώς καταδικαστέα και προκαλούν θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, για ακόμα μία φορά, δυστυχώς, παρατηρούμε με λύπη την εργαλειοποίηση δολοφονιών για καθαρά μικροκομματικές σκοπιμότητες» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγονται τα ζητήματα της ισότητας των φύλων,  για τα περιστατικά βίας και τις γυναικοκτονίες που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες. 

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο γιος της 41χρονης - «Η αδελφή μου ζητά τη μάνα της»

Όπως ανέφερε η κυρία Συρεγγέλα, διατυπώνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, «την αλήθεια όμως αποτυπώνουν μόνο οι αριθμοί και οι αριθμοί λένε πως από τα 44 συμβουλευτικά κέντρα του δικτύου δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.), μόνο ένα εγκαινιάστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια περίοδο έκλεισε ένας ξενώνας φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους», προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυστηροποίησε τις ποινές για τέτοιου είδους εγκλήματα, ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε υπέρ αυτών των τροποποιήσεων».

Γυναικτοκτονίες: Στα «κάγκελα» ο ΣΥΡΙΖΑ για πλαστογραφία κατά Τσίπρα

«Είναι αναμφισβήτητο ότι αναγνωρίζουμε την γυναικοκτονία ως την ειδεχθέστερη μορφή έμφυλης βίας και εξ αρχής ήταν το πρώτιστο μέλημα μας να δημιουργήσουμε ένα οργανωμένο πλαίσιο προστασίας και πρόληψης. Στα ζητήματα αυτά πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Ο αγώνας κατά της βίας συνεχίζεται. Δεν υπάρχουν στρατόπεδα, παρά μόνο ένας στόχος να εξαλείψουμε το φαινόμενο αυτό» δήλωσε τέλος  η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ρέθυμνο: «Αγαπούσα πολύ τη Γεωργία, αλλά θόλωσα και τη σκότωσα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανακαταθέτει την τροπολογία για τις γυναικοκτονίες

«Η 3η γυναικοκτονία σε 48 ώρες δεν αφήνει περιθώρια ολιγωρίας. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Η νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία έπρεπε να έχει γίνει χθες» αναφέρει η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου σε ανάρτησή της στο Facebook. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανακαταθέσει την τροπολογία, την οποία δυστυχώς έχει απορρίψει ήδη δύο φορές η κυβέρνηση της ΝΔ τον τελευταίο χρόνο» ανακοίνωσε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

«Αλλά η νομική κατοχύρωση δεν αρκεί. Χρειάζεται ένα ισχυρό υποστηρικτικό πλαίσιο για τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Δεν γίνεται μία γυναίκα που καταγγέλλει κακοποιητικές συμπεριφορές στις Αρχές, να πρέπει μετά να επιστρέψει στον κακοποιητή της. Χρειάζονται δομές, ξενώνες, νομική αρωγή και ψυχολογική υποστήριξη. Και πάνω από όλα, χρειάζεται ως Πολιτεία και ως κοινωνία να κάνουμε τα θύματα να νιώσουν ασφάλεια για να σπάσουν τη σιωπή, πριν είναι αργά. Καμία μόνη, καμία λιγότερη» πρόσθεσε η Ρ. Σβίγκου.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top