Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Έντονα σενάρια για σύνδεσή του με την τρίτη δόση

Ποιους θα αφορά - Πυκνώνει η συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο πυκνώνουν οι συζητήσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό και τη σύνδεσή της με την ανανέωση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την παρούσα ευρωπαϊκή νομοθεσία, το πιστοποιητικό COVID έχει διάρκεια για έναν χρόνο (αρχής γενομένης από 1η Ιουλίου 2021).

Η Κομισιόν, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το να εισάγει και την τρίτη δόση στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αυτό θα σήμαινε πως, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2022 και μετά, για να ταξιδέψει κάποιος στην Ευρώπη για να θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος θα πρέπει να έχει και τις τρεις δόσεις.

Κορωνοϊός: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου

Την ώρα που η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού μεταφέρεται και στους πλήρως εμβολιασμένους, καθώς η επιστημονική κοινότητα τονίζει όλο και περισσότερο πως - μετά την προέλευση των έξι μηνών από την τελευταία δόση - υπάρχει μία εξασθένηση της ανοσίας, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το σενάριο να εντάξει την τρίτη δόση στην προϋπόθεση λήψης του πιστοποιητικού. 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Οι σκέψεις της κυβέρνησης για ημερομηνία λήξης

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Τι ισχύει με την ημερομηνία λήξης

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του, το απόγευμα, θα δώσει έμφαση στην τρίτη δόση για τους ηλικιωμένους.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Μήνυμα σε ανεμβολίαστους και έκκληση για τρίτη δόση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι προϋπόθεση η τρίτη δόση για να διατηρήσουν ενεργό το πιστοποιητικό εμβολιασμού όσοι είναι άνω των 60 ή 65 ετών, ώστε να απολαμβάνουν όλες τις ελευθερίες που απολαμβάνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ανεμβολίαστοι: Τέλος στα σενάρια για είσοδο με rapid test στα σούπερ μάρκετ

Υπενθυμίζεται πως στη Γαλλία οποιοσδήποτε άνω των 65 ετών θα χρειαστεί τρίτη δόση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου για να επικυρώσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ στην Αυστρία το καθεστώς πλήρους εμβολιασμού λήγει 9 μήνες μετά από τη δεύτερη δόση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top