Διάγγελμα Μητσοτάκη: Μήνυμα σε ανεμβολίαστους και έκκληση για τρίτη δόση

«Καμία χαλάρωση τα Χριστούγεννα» θα πει ο πρωθυπουργός

Σε διάγγελμα ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων θα προχωρήσει σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει προσκλητήριο για εμβολιασμό προς τον ελληνικό λαό, την ώρα που το τέταρτο κύμα βαίνει προς την κορύφωσή του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Ρεβεγιόν στο σπίτι οι ανεμβολίαστοι 

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός στην τρίτη δόση, για την οποία υπάρχει ανοιχτή συζήτηση να τεθεί σταδιακά ως προϋπόθεση, αρχικά στους άνω των 65 ετών, για να επιτρέπεται η είσοδος σε εσωτερικούς χώρους.

Βρέχει πρόστιμα: 21.000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι χωρίς rapid test

Παράλληλα, αναμένεται να προειδοποιήσει τους ανεμβολίαστους πως δεν πρόκειται να χαλαρώσουν τα μέτρα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και θα ζητήσει απ’ όλους να τηρήσουν πιστά τις αποφάσεις των ειδικών.

Κορωνοϊός: Γιορτές με μέτρα για ανεμβολίαστους - Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός θα στείλει σαφές μήνυμα πως δεν πρόκειται να περιοριστούν οι ελευθερίες των εμβολιασμένων, ούτε να μπει σε lockdown η χώρα, ειδικά την ώρα που ο εμπορικός κόσμος περιμένει εναγωνίως τις γιορτές των Χριστουγέννων για να αυξηθεί ο τζίρος στο λιανεμπόριο.

O κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει, ακόμα, την επιδημιολογική εικόνα, εκτιμώντας ότι είμαστε σε φάση σταθεροποίησης, έστω και σε υψηλά επίπεδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top