Ανεμβολίαστοι: Τέλος στα σενάρια για είσοδο με rapid test στα σούπερ μάρκετ

Γεωργιάδης: Τα μέτρα που πήραμε αποδεικνύονται αποτελεσματικά

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα, που έλαβε η κυβέρνηση και τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, έχουν αποτελέσματα εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πήραμε κάποια μέτρα και για να δούμε αν λειτουργούν, πρέπει να περάσουν 14 μέρες. Πάντως, τις μέρες αυτές που εφαρμόζονται, έχουν παρουσιάσει αποτελέσματα. Πρώτα απ’ όλα η πανδημία έχει μια ελαφριά πτωτική πορεία και το κύμα ανόδου έχει ανασχεθεί. Δεύτερον ο αριθμός των νεκρών, που προέρχεται από 15 μέρες πριν, έχει σταματήσει να ανεβαίνει. Προφανώς και είναι υψηλός, αλλά παρουσιάζει ελαφρά κάμψη. Επιπλέον, έχουν αυξηθεί πολύ οι εμβολιασμοί. Άρα τα μέτρα που λάβαμε είχαν αποτέλεσμα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι.

Κορωνοϊός: Γιορτές με μέτρα για ανεμβολίαστους - Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ωστόσο είπε πως δε γνωρίζει τι ενδέχεται να προτείνουν οι ειδικοί τις επόμενες εβδομάδες.

Τέλος στα σενάρια για είσοδο με rapid test στα σούπερ μάρκετ

Ο ίδιος απέκλεισε το σενάριο να εφαρμοστεί το μέτρο του υποχρεωτικού αρνητικού μοριακού ή rapid test για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ.

Κορωνοϊός: «Έρχεται 5ο κύμα με νόσηση από εμβολιασμένους χωρίς ανοσία»

«Δεν μπορεί να τους στερήσει η κυβέρνηση το δικαίωμα να πάρουν τα προς το ζην», σημείωσε, εξηγώντας ότι οι επιχειρηματίες του λιανικού εμπορίου είναι αυτοί που ζητούν να εφαρμόζεται και στα σούπερ μάρκετ ο έλεγχος εισόδου των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων.

«Επειδή στα σούπερ μάρκετ υπάρχει σύμμειξη ανεξέλεγκτων ανεμβολιάστων και εμβολιασμένων, επαναφέραμε τα τετραγωνικά του χώρου. Άρα έχουν λιγότερη χωρητικότητα ως αντιστάθμισμα του πλεονεκτήματος του μη ελέγχου της εισόδου», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top