Σχέδιο για πιστοποιητικό εμβολιασμού σε άνω των 60 μόνο με τη γ΄ δόση 

Ποια νέα μέτρα θα εφαρμοστούν και σε ποια βάζει «φρένο» η κυβέρνηση  

Την τρίτη δόση εμβολιασμού ως προϋπόθεση για να ισχύει το πιστοποιητικό στους άνω των 60 ετών, θα θέσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, για τα μέτρα που επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου. 

«Κλείδωσαν» οι αποφάσεις για την γ’ δόση εμβολίου: Πότε είναι υποχρεωτική

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, ενόψει της συνεδρίασης των ειδικών την Τετάρτη,  η κυβέρνηση βάζει «φρένο» σε νέα μέτρα. Θα επιμείνει στην εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων και το μόνο που συζητά να  επιβληθεί επιπλέον  αυτήν την εβδομάδα είναι η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου στο Δημόσιο  για να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς.

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν πλέον τα σούπερ μάρκετ

Σε επόμενη φάση, αλλά χωρίς να υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα, θα προχωρήσει η απόφαση να θεωρείται η τρίτη δόση προϋπόθεση για να έχουν όλες τις ελευθερίες των εμβολιασμένων όσοι είναι άνω των 60 ετών. Στη συνέχεια αυτό θα ισχύσει για όλους.

Άλλα μέτρα που συζητούν οι ειδικοί, όπως το τρίτο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους,  ο περιορισμός των  τετραγωνικών μέτρων στην εστίαση και η διπλή μάσκα στα μέσα μεταφοράς, δεν προκρίνονται προς το παρόν. Την Τρίτη 16/11/ όμως ξεκινά  η επιστράτευση των γιατρών γιατί οι περισσότερες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί δεν καλύφθηκαν εθελοντικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top