Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν πλέον τα σούπερ μάρκετ

«Παράθυρο» για είσοδο με rapid test και στα σούπερ μάρκετ

Τα νέα μέτρα επιτρέπουν την παρουσία 1 ατόμου ανά 9 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων

Απαγορεύεται από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση στα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια, στους μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή- κουρέα. 

Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας. 

Πλεύρης: Τα όποια νέα μέτρα θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους

Παράλληλα, από το Σάββατο, έχει επανέλθει ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται στα σούπερ μάρκετ.

Νέα μέτρα: Στη σύσκεψη στο Μαξίμου τα rapid test για σούπερ μάρκετ

Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα επιτρέπουν την παρουσία 1 ατόμου ανά 9 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων (μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες).

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Ο κανόνας αυτός δεν ισχύει για το υπόλοιπο λιανεμπόριο (καταστήματα ένδυσης, τροφίμων, κλπ.), καθώς εκεί επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους, σε νοσήσαντες, καθώς και σε όσους διαθέτουν αρνητικό PCR ή rapid test.

Σε αυτά τα καταστήματα, ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). 

«Παράθυρο» για είσοδο με rapid test και στα σούπερ μάρκετ

Σε δίλημμα δείχνει να βρίσκεται η κυβέρνηση σχετικά με το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μέτρο της εισόδου στα σούπερ μάρκετ με επίδειξη μοριακού ή rapid test στους ανεμβολίαστους.

Plan B: Πίεση στους ανεμβολίαστους με περισσότερα υποχρεωτικά τεστ

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δε θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Star. 

Γεωργιάδης στο Star: Όχι σε rapid test για σούπερ μάρκετ προς το παρόν

Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, άνοιξε παράθυρο για την εφαρμογή του μέτρου.

«Μπορεί να συζητηθεί τέτοιο μέτρο, με την έννοια να μην μην κινδυνεύουν οι υπόλοιποι που είναι εμβολιασμένοι και ο ίδιος από άλλους που είναι ανεμβολίαστοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο πιθανόν να τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση των ειδικών την Τετάρτη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top