Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Τι ισχύει για λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Αλλαγές θα ισχύουν από σήμερα για να μπορεί κάποιος να κάνει τα ψώνια του στα σούπερ μάρκετ και γενικά στα καταστήματα τροφίμων με στόχο να σταματήσει η επέλαση του κορωνοϊού στη χώρα. 

Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 6.862 κρούσματα, με την κατάσταση στα νοσοκομεία να είναι ασφυκτικά πιεστική λόγω του αυξημένου αριθμού εισαγωγών, αλλά και νοσηλευομένων. 

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από σήμερα

Έτσι τις πρώτες πρωινές ώρες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει ότι από σήμερα 13 Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 ως την 22 Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 ισχύει η τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες...), στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

ECDC: Πολύ ανησυχητική η κατάσταση στην Ελλάδα και 9 χώρες της Ε.Ε.

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορωνοϊό (PCR ή rapid test). 

Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). 

Κανονικά Χριστούγεννα ή lockdown; Το σχέδιο της κυβέρνησης 

Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Ανεμβολίαστοι: Νέα προειδοποίηση για πιο «σκληρά» περιοριστικά μέτρα

Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή - κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top