Ανεμβολίαστοι: Νέα προειδοποίηση για πιο «σκληρά» περιοριστικά μέτρα

Πλεύρης: Θα κλιμακωθούν, εάν χρειαστεί

Νέα προειδοποίηση για επιπλέον περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους απηύθυνε η κυβέρνηση, με τον Θάνο Πλεύρη να τονίζει πως «είμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος».

«Τα περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους θα κλιμακωθούν εάν χρειαστεί», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM.

Όπως ξεκαθάρισε, δεν είναι τιμωρητικοί οι λόγοι αλλά «επειδή οι βαριές νοσηλείες στο σύστημα υγείας αφορούν στην πλειονότητά τους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Ασφυκτιά το ΕΣΥ: Ένα βήμα πριν την επίταξη των γιατρών η κυβέρνηση

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «εγκληματικό» το να συμβουλεύει κάποιος κάποιον άλλον να μην εμβολιαστεί και είπε πως οι ανεμβολίαστοι, που αποτελούν το 90% των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), ρισκάρουν τη ζωή τους.

Νέα μέτρα: Στη σύσκεψη στο Μαξίμου τα rapid test για σούπερ μάρκετ

Όσον αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες κατηγορίες πολιτών, ο υπουργός Υγείας είπε πως το ερώτημα είναι το ποιες θα μπορούσαν να είναι οι κυρώσεις: «Ποιες θα είναι οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;».

«Παράθυρο» για νέα μέτρα και στα σούπερ μάρκετ

Ως προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή, σημείωσε ότι όσοι είναι  επικουρικό προσωπικό δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους, ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να μην πληρώνονται.

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για το take away σε καφέ και φαγητό

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης είπε πως πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, με τις ιδιωτικές κλινικές να διαθέτουν στο σύστημα Υγείας το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top