Mετακινήσεις από νομό σε νομό: Ανοίγουν για το Πάσχα; - Τι εξετάζεται

«Διαβατήριο» μετακίνησης PCR test, self test και βεβαίωση εμβολιασμού

To σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση για να μετακινηθούμε το Πάσχα από νομό σε νομό με ασφαλές τρόπο χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τους δικούς μας ανθρώπους αποκάλυψε  ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι σοβαρά και οι μονάδες εντατικής είναι φορτωμένες, ωστόσο υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση.  

Πάσχα στο χωριό: Τα σενάρια και η δήλωση Μητσοτάκη που «γεννά» ελπίδες

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, όχι όμως τραγική» τόνισε ο Σπύρος Λάμπρου. Το κρατάμε αυτό στη μια πλευρά» συνέχισε και πρόσθεσε ότι υπάρχει και ο κόσμος που είναι κουρασμένος ψυχολογικά και πιθανόν να επιχειρήσει να μετακινηθεί εκτός νομού,  σπάζοντας τις απαγορεύσεις. 

Κικίλιας: Μειώθηκε ο δείκτης θετικότητας - Πού αυξάνονται τα κρούσματα   

«Θα βρει χαρτιά από γιατρό, θα πάει για ελιές, θα πέρασει...  Θα πιαστούν γιακά με γιακά αστυνομικοί και πολίτες σε διόδια,  λιμάνια και αεροδρόμια» τόνισε ο Σπ. Λάμπρου για τις σκηνές που είναι πιθανό να διαδραματισθούν αν η κυβέρνηση επιμείνει και τη Μεγάλη Εβδομάδα στο lock down στις μετακινήσεις.   

ΜΕ ΠΟΙΑ TEST  ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ  Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ   

Όπως ανέφερε η σκέψη είναι πώς συντεταγμένα και με κανόνες μπορούμε  να προχωρήσουμε σε έξοδο για το Πάσχα,  καθώς η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι τις μέρες του Πάσχα  ανοίγουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, με αναχώρηση με αρνητικό μοριακό τεστ από 48 έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση.   Η επιστροφή θα γίνεται με  υποχρεωτικό self test. 

Self test: Υποχρεωτική η δήλωση του αποτελέσματος από εργαζομένους
 

Ελεύθερη πρόσβαση  θα δίνεται και σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίων και με επίδειξη του σχετικού εγγράφου σε δειγματοληπτικούς ελέγχους από την ΕΛ.ΑΣ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top