Κικίλιας: Μειώθηκε ο δείκτης θετικότητας - Πού αυξάνονται τα κρούσματα   

Αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας «αλλά δεν χαλαρώνουμε»

Η ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα    

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, αλλά ζήτησε να μην υπάρξει εφησυχασμός και χαλάρωση των μέτρων από τους πολίτες.  

 Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας ο δείκτης θετικότητα υποχώρησε στο 4,85%, ενώ υπάρχει και σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα  . 

Κορωνοϊός: 3.089 τα νέα κρούσματα - «Μαύρο» ρεκόρ διασωληνωμένων

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ   

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι συνολικά καταγράφηκαν 27.462 ενεργά κρούσματα στο σύνολο της χώρας, αλλά την προηγούμενη Τετάρτη τα κρούσματα υπερέβαιναν τον αριθμό των 30.000.

Ο κ Κικίλας πρόσθεσε όμως πατά τη σταθεροποιητική τάση, είναι αυξητική τάση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ προβληματισμός επικρατεί για τα κρούσματα σε συγκεκριμένες  από περιοχές, όπως η Θάσος, η Καβάλα, η Κάλυμνος και ο Έβρος, με τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας να εξακολουθούν να δέχονται μεγάλη πίεση.    Για τον ίδιο λόγο Υπουργός μίλησε για «ευαίσθητη ισορροπία» και τόνισε ότι «δεν εφησυχάζουμε, δεν χαλαρώνουμε».

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

O Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ακόμη κατά τη σημερινή ενημέρωση στις πρωτοβουλίες της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επίσπευση των παραδόσεων εμβολίων της Pfizer/BionTech στην Ε.Ε. και δήλωσε ότι για την Ελλάδα αναλογούν 1,2 εκατ. δόσεις μέχρι τον Ιούνιο.

Κικίλιας: Τον Ιούνιο η έναρξη εμβολιασμών για τους 40άρηδες

Όπως συμπλήρωσε στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότεροι από 2 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι σήμερα, ενώ τουλάχιστον 1,5 εκατ. πολίτες έχουν κάνει  την πρώτη δόση. Απηύθυνε επίσης νέα έκκληση σε όσους ανήκαν σε ηλικιακές ομάδες είχαν δικαίωμα να εμβολιαστούν και δεν το έκαναν, να σπεύσουν να εμβολιαστούν.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top