Μητσοτάκης: Γιγαντιαίο πρόγραμμα 60 δισ. ευρώ το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

«Θα δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας»

Για «γιγαντιαίο πρόγραμμα» ύψους περίπου 60 δισ. ευρώ έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας, πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και να δημιουργήσει 200.000 νέες θέσεις εργασίας.

Οι δράσεις που αποτυπώνονται στο σχέδιο αγγίζουν τις 160 και αφορούν σε έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις ενώ απλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: «Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έχει 4 κύριους πυλώνες:

  • την ψηφιακή μετάβαση κράτους και επιχειρήσεων
  • την αύξηση της απασχόλησης
  • την ενίσχυση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής συνοχής
  • την πράσινη οικονομία και την εκτίναξη των επενδύσεων.

«Κεντρικός κορμός του σχεδίου μας είναι η δημιουργία μόνιμων και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης μέσα από πάρα πολύ σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 Η Ελλάδα θα καταθέσει το σχέδιο στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τα τέλη Απριλίου.

«Νιώσαμε όλοι εθνική ανάταση την 25η Μαρτίου»

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην «εθνική ανάταση που νιώσαμε όλοι την 25η Μαρτίου», την οποία συνέδεσε με την εθνική ανάταξη, που φέρνει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

«Θα ήθελα καταρχάς να ξεκινήσω εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου προς όλους όσοι συνέδραμαν, ώστε οι εορτασμοί των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης να ξεκινήσουν τόσο πετυχημένα. Πιστεύω ότι απηχώ τα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, όταν εκφράζω την άποψη ότι οι πρόσφατες εκδηλώσεις συνδύασαν περηφάνια με σεμνότητα, την εθνική ισχύ με τον πολιτισμό και την αυτοπεποίθηση με την εξωστρέφεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Από τον Καναδά έως την Αυστραλία: Όλη η Οικουμένη στα γαλανόλευκα

«Πάνω από όλα όμως εξέπεμψαν μία ενότητα, που πιστεύω ότι διαπέρασε ολόκληρη την κοινωνία μας γι’ αυτό και ευτυχώς δεν ενόχλησαν παρά μόνο λιγοστούς, λιγοστούς αλλεργικούς με τη σημαία, με την πατρίδα, με την πρόοδο, φυλακισμένους στην κομματική τους κατάθλιψη», σημείωσε.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top