Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: «Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο»

Ο διάλογος των δύο ανδρών κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας

Τι είπαν στην επικοινωνία τους Μητσοτάκης - Μπάιντεν

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν την 25η Μαρτίου. 

Ο Μπάιντεν κάλεσε τον Μητσοτάκη να επισκεφτεί τις ΗΠΑ

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής», ο διάλογος που είχαν οι δύο άνδρες, ανέδειξε το άριστο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. 

«Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω», φέρεται να είπε ο Τζο Μπάιντεν στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μπάιντεν: Το τηλεφώνημα σε Μητσοτάκη και το μήνυμα στους ομογενείς

Επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναρωτήθηκε πότε θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Ουάσιγκτον, κι εκείνος του απάντησε, όποτε τον προσκαλέσει. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο μέσα στο 2021, αν και εφόσον το επιτρέψει η πανδημία του κορωνοϊού. 

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επικοινωνία Μπάιντεν – Μητσοτάκη

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, έγινε αξιολόγηση της στάσης που τηρεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Τέλος, κατά τις πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, συζητήθηκε και ο παράγοντας «Κίνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top