Από τον Καναδά έως την Αυστραλία: Όλη η Οικουμένη στα γαλανόλευκα

Για να τιμήσουν την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας ντύθηκαν σημαντικά μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο, για να τιμήσουν την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter βίντεο που δείχνει τη φωταγώγηση μνημείων από τον Καναδά έως την Αυστραλία, ευχαριστώντας τους φίλους και τους εταίρους της Ελλάδας, αλλά και την Ομογένεια.

«Τα χρώματα της ελληνικής σημαίας σε ολόκληρη την Οικουμένη. Ευχαριστούμε τους Έλληνες της Ομογένειας και τους φίλους & εταίρους μας σε όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στον εορτασμό της επετείου για τα #200_χρόνια από την Επανάσταση του 1821», έγραψε ο ΥΠΕΞ.

O Τριντό λέει «Ζήτω η Ελλάς» και θυμάται… μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Ανάμεσα στις πόλεις, που τίμησαν την Ελλάδα, μέρη άρρηκτα συνδεδεμένα με την Ελληνική Επανάσταση  όπως η Οδησσός στην Ουκρανία, όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρία, αλλά και πόλεις που δεν υπήρχαν την εποχή εκείνη, όπως το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Μήνυμα Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου

25η Μαρτίου: Το μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά για την Εθνική Επέτειο

Εκτός από τη φωταγώγηση σημαντικών κτιρίων, αλλά και δημαρχείων, όπως συνέβη στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, η Ελλάδα τιμήθηκε και με πολλούς άλλους τρόπους.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η επιστολή για την επέτειο της Eλληνικής Επανάστασης

Στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, για παράδειγμα, στο  Vlaggenparade, ένα ανοιχτό μουσείο, που εκθέτει 230 σημαίες πλάι-πλάι, η ελληνική σημαία ανέβηκε σε υψηλότερη θέση από εκείνες των άλλων χωρών.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top