Σύσκεψη στο Μαξίμου για κορωνοϊό: Αύριο ανακοινώνεται ποια σχολεία κλείνουν

Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για την οικονομία

Σύσκεψη για την εξάπλωση του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αύριο Κυριακή θα ανακοινωθούν τα έκτακτα μέτρα για την παιδεία και τη Δευτέρα για την οικονομία.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έγινε εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις στην οικονομία. 

Από το Υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής  θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν αύριο.  
 

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τον αριθμό των 100.000 παγκοσμίως τα κρούσματα

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορωνοϊός: Κλείνει Δημοτικό σχολείο στη Δάφνη εξαιτίας ύποπτου κρούσματος

Υπενθυμίζεται ότι σύσκεψη για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία έγινε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών. Στη σύσκεψη επαναξιολογήθηκε η κατάσταση, ενημερώθηκαν οι Υπουργοί για τις εξελίξεις και παρουσιάστηκαν από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Τουρισμού προτάσεις για "ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος"  

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.  

 

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό: Φοροελαφρύνσεις και στήριξη σε τυχόν "λουκέτα"\


 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top