Τα μέτρα για τον κορωνοϊό: Φοροελαφρύνσεις και στήριξη σε τυχόν "λουκέτα"

Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη με αντικείμενο το πρόβλημα του κορωνοϊού και τα μέτρα που  θα λάβει η κυβέρνηση όχι μόνο για την προστασία του πληθυσμού από τυχόν επιδημία, αλλά και για τις επιπτώσεις της στην οικονομία.  

Κορωνοϊός: Κλείνει Δημοτικό σχολείο στη Δάφνη εξαιτίας ύποπτου κρούσματος

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης και κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορωνοϊός: 14 τα νέα κρούσματα από τους ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους

Στη σύσκεψη επαναξιολογήθηκε η κατάσταση, ενημερώθηκαν οι Υπουργοί για τις εξελίξεις και παρουσιάστηκαν από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Τουρισμού προτάσεις για «ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και οι οποίες σταδιακά, ανάλογα με τις εξελίξεις, σε συνεννόηση με τους εταίρους, θα υλοποιούνται», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Κορωνοϊός: Με αγκώνες και γροθιές ο χαιρετισμός Μητσοτάκη-ΜακΝτάουελ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τα όποια μέτρα θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια, θα ανακοινώνονται κατά περίπτωση, αλλά θα προηγείται η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων (με παροχή ρευστότητας μέσω αναστολής πληρωμής του ΦΠΑ στις επιχιερήσεις που πλήττονται. 

Σε τρία διαφορετικά επίπεδα, οι παρεμβάσεις που εξετάζονται είναι( ενώ κρίσιμη θεωρείται για την υλοποίησή τους η συνεδρίαση του Eurogroup στις 16/3): 

-Περιπτώσεις λήψης αναγκαστικών μέτρων π.χ. υποχρεωτικό κλείσιμο καταστημάτων, όπως κινηματογράφων π.χ. σε νομούς και περιοχές με κρούσματα. Εδώ τα όποια μέτρα στήριξης μπορεί να ανακοινωθούν πριν από το Eurogroup της 16ης Μαρτίου 

- Μέτρα για συγκεκριμένες περιοχές και  κλάδους 

- Μέτρα για το σύνολο της οικονομίας.  

Τα μέτρα και ο χρόνος ενεργοποίησής τους πάντως θα ληφθούν με περίσκεψη, καθώς όπως τόνισε ανώτερη κυβερνητική πηγή «δε θέλουμε “κορωνοποίηση” της  οικονομίας». Η ίδια πηγή υπενθύμισε ότι η Ιταλία ανακοίνωσε τα μέτρα ένα μήνα μετά την έξαρση κρουσμάτων. 

Επισημαίνεται επίσης ότι δεν υπάρχουν ακόμα σημάδια επιπτώσεων στην καθημερινή ροή και  στοιχεία από το πεδίο των εσόδων (για τη ζήτηση και την  κατανάλωση). 

Συσκέψεις σαν τη σημερινή θα είναι πάντως τακτικές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top