Κορωνοϊός: 14 τα νέα κρούσματα από τους ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους

Διασωληνώθηκε ο 66χρονος στην Πάτρα

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 45. 

Από τα 14 αυτά κρούσματα τα 11 είναι άνθρωποι που συμμετείχαν στην εκδρομή των Ελλήνων στους Αγίους Τόπους,μαζί με τον 66χρονο που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και τα τρία είναι συγγενικά τους πρόσωπα. 

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Σ. Τσιόδρας, τα νέα κρούσματα εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. 

Αντίθετα, η κατάσταση του 66χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται με πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, επιδεινώθηκε και οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του. 

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα

Με εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνομώνων παρατείνονται τα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο κι έτσι θα παραμείνουν κλειστά σχολεία, θέατρα και αναβάλλονται εκδηλώσεις.

Παράλληλα σε αυτούς τους νομούς ακυρώνονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές προς το εξωτερικό. Παρατείνεται επίσης και το μέτρο αναστολής των εκπαιδευτικών εκδρομών προς το εξωτερικό, σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, οι ομάδες που έχουν έδρα τους νομούς αυτούς, θα παίζουν τους αγώνες χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες.

Τα μέτρα επεκτείνονται στο νοσοκομείο του Ρίου

Το τμήμα ειδικών λοιμώξεων μετατρέπεται σε ΜΕΘ για κορωνοϊό με έξι κρεβάτια για τα βαριά περιστατικά. Στις αρχές τις ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται τα ειδικά όργανα όπως για παράδειγμα αναπνευστήρες. 

Τα μέτρα επεκτείνονται. Σιγά σιγά αδειάζουν την οφθαλμολογική κλινική και το τμήμα ΩΡΛ του νοσοκομείου προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για νέα κρούσματα κορωνοϊού. Εδώ μπορούν να νοσηλευτούν έως και 50 άτομα.

Αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο σχεδιάζεται να ανοίξει ξανά το νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Πατρών μόνο για περιστατικά κορωνοϊού, το οποίο είχε κλείσει πριν δυο χρόνια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top