Κορωνοϊός: Με αγκώνες και γροθιές ο χαιρετισμός Μητσοτάκη-ΜακΝτάουελ!

Ο πρωθυπουργός εφήρμοσε τη σύσταση να αποφεύγονται οι χειραψίες

Να στείλει μήνυμα για τη σημασία της προσωπικής ευθύνης για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού θέλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ακολούθησε τη σύσταση να αποφεύγονται οι χειραψίες στη σημερινή συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Κορωνοϊός: Τα παιδιά είναι το ίδιο ευάλωτα με τους μεγάλους

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την εξάπλωση του κορωνοϊού σε Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άντριου ΜακΝτάουελ δεν αντάλλαξαν χειραψία και χαιρετήθηκαν ενώνοντας τις γροθιές τους, αλλά και ακουμπώντας τους αγκώνες τους.

«Ώρα να στηριχθεί ακόμα περισσότερο η πραγματική οικονομία»

Σημαντική συμφωνία για τη σύσταση Ταμείου Εγγυοδοσίας δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και συμφωνία για την παροχή άμεσης στήριξης ύψους 200 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα, επιτεύχθηκαν, εξάλλου, κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Οι κ. Μητσοτάκης και ΜακΝτάουελ υπέγραψαν στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη και του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, συμφωνία για τη σύσταση, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ταμείου Εγγυοδοσίας δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του οποίου θα δοθούν επενδυτικά δάνεια και δάνεια κεφαλαίου κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «μία πολύ σημαντική ημέρα για την πραγματική οικονομία, μια σημαντική ημέρα ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι το «νέο ταμείο θα ενισχύσει με περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ τις τράπεζες, ώστε κι αυτές -με τη σειρά τους- να τα διαθέσουν αμέσως σε νέα αναπτυξιακά σχέδια. Και αυτό σημαίνει ότι σε 90 ημέρες από αύριο, τα πιστωτικά ιδρύματα θα μπορούν να δανειοδοτούν εταιρίες και νέες επενδύσεις, ουσιαστικά χωρίς ρίσκο. Γιατί αυτό πλέον θα το εγγυάται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Έτσι, σημαντική, νέα ρευστότητα μπαίνει στην αγορά».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top