Μακελειό στη Ρωσία: Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στο Νταγκεστάν

Τουλάχιστον 19 νεκροί - Επιθέσεις σε εκκλησίες και μία συναγωγή

Ένοπλοι πραγματοποίησαν τρομοκρατικές επιθέσεις χθες Κυριακή σε μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν, σκοτώνοντας συνολικά 19 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολίτες, όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Μέλικοφ, ηγέτης της συγκεκριμένης ρωσικής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο. Σύμφωνα με την αστυνομία οι πέντε δράστες εξουδετερώθηκαν.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ορθόδοξες εκκλησίες, σε μία συναγωγή και σε ένα φυλάκιο στο Νταγκεστάν

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ορθόδοξες εκκλησίες, σε μία συναγωγή και σε ένα φυλάκιο στο Νταγκεστάν

 

 

«Είναι μια τραγική ημέρα για το Νταγκεστάν και ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Σεργκέι Μέλικοφ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κοινοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απο το τρομοκρατικό χτύπημα στο Νταγκεστάν

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απο το τρομοκρατικό χτύπημα στο Νταγκεστάν

 

 

Οι συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, τη Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ, σημειώθηκαν τρεις μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

 

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν.

«Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους», σημείωσε ο Μέλικοφ, χωρίς όμως να διευκρινίσει περαιτέρω.

Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των δραστών ήταν δύο από τους γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι. Ο 63χρονος Ομάροφ συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Έξι εκ των δραστών της επίθεσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Σεργκέι Μέλικοφ, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top