Επιμένει ο Πούτιν: Ριζοσπάστες ισλαμιστές οι δράστες

«Θέλουμε να δούμε ποιοι τους έδωσαν εντολές» λέει ο Ρώσος πρόεδρος

Βίντεο από το δελτίο του Star

Σε ένα νέο μήνυμα προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα ση στη Μόσχα, δείχνοντας και πάλι τους Ουκρανούς τη στιγμή που κάνει αναφορά για ναζί του Κιέβου.

Αυτή τη φορά μιλά και για ριζοσπάστες ισλαμιστές αναφερόμενος στους δράστες, ενώ τονίζει ότι θα εξεταστεί ποιος τους οργάνωσε. 

Αφήνοντας αιχμές για ουκρανική ανάμειξη, λέει οτι θα συνεχιστούν οι έρευνες και προσθέτει πως οι δράστες ήθελαν να διαφύγουν στην Ουκρανία.

 


 

«Ήταν μέρος του εκφοβισμό που μας ασκούν και κομμάτι της επίθεσης που οργανώνουν από το 2014 οι ναζί του Κιέβου σε βάρος της Ρωσίας» δήλωσε ακόμη ο Πούτιν.

Το Πρώτο Μήνυμα - Φωτιά

Στην πρώτη επίσημη δημόσια τοποθέτηση μετά την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο, στα περίχωρα της Μόσχας, είχε προχωρήσει πριν από ένα 48ωρο ο Πούτιν, επιχειρώντας να συνδέσει το αιματοκύλισμα με την Ουκρανία. 

Στη διάρκεια της δήλωσής του, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε αυτό που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής μια «αιματηρή και βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», κατά την οποία «έπεσαν θύματα δεκάδες ειρηνικοί και αθώοι άνθρωποι».

 

Ο Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα πληρώματα ασθενοφόρων, τους πυροσβέστες και τους διασώστες «που έκαναν τα πάντα για να σώσουν τις ζωές των ανθρώπων» και κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.

Αναφερόμενος στους δράστες, τόνισε πως «κρύφτηκαν και κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου τους είχε ετοιμαστεί ένα "παράθυρο" υποδοχής», προσθέτοντας πως «οι εγκληματίες βγήκαν για να σκοτώσουν εν ψυχρώ, να πυροβολήσουν Ρώσους εξ επαφής, όπως ακριβώς έκαναν κάποτε οι Ναζί. Όλοι οι δράστες, οι οργανωτές και οι εκτελεστές της τρομοκρατικής επίθεσης θα υποστούν δίκαιη τιμωρία».

Όπως σημείωσε, όλοι οι δράστες (11 τον αριθμό) βρέθηκαν και συνελήφθησαν, προσθέτοντας πως «οι εχθροί μας δεν μας διχάσουν».

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη ολόκληρης της βάσης των συνεργών των τρομοκρατών: εκείνων που τους παρείχαν μεταφορικά μέσα, σχεδίασαν διαδρομές διαφυγής από τον τόπο του εγκλήματος, προετοίμασαν κρυψώνες, αποθήκες όπλων και πυρομαχικών. Επαναλαμβάνω πως οι υπηρεσίες έρευνας και επιβολής του νόμου θα κάνουν τα πάντα για να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες του εγκλήματος. Αλλά είναι ήδη προφανές ότι δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι απλώς με μια προσεκτικά, κυνικά σχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση, αλλά με μια προετοιμασμένη και οργανωμένη μαζική δολοφονία ειρηνικών, ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Οι εγκληματίες ήρεμα και στοχευμένα έβαλαν στόχο να σκοτώσουν, να πυροβολήσουν εξ επαφής τους πολίτες μας, τα παιδιά μας» τόνισε ακόμα ο Πούτιν.

«Η Ρωσία έχει περάσει τις πιο δύσκολες δοκιμασίες περισσότερες από μία φορές, και έτσι θα γίνει και τώρα» είπε σε άλλο σημείο του διαγγέλματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top