Μακελειό Μόσχα: Οι 15χρονοι Ισλάμ και Αρτιόμ έσωσαν δεκάδες και τιμήθηκαν

Ένας άλλος άνδρας αφόπλισε έναν από τους τρομοκράτες

Bίντεο από το κεντρικό δελτίο του Star (25/3/24)

Δύο έφηβοι που βοήθησαν δεκάδες ανθρώπους να διαφύγουν από την αίθουσα συναυλιών, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο του τρομοκρατικού χτυπήματος με τουλάχιστον 137 νεκρούς κοντά στη Μόσχα, τιμήθηκαν σήμερα από το σχολείο τους.

Ο Ισλάμ Καλίλοφ και ο Αρτιόμ Ντονσκόφ, ηλικίας 15 ετών, συμμαθητές, έλαβαν ως επιβράβευση του ηρωισμού τους, φορητούς υπολογιστές, μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ.

Βίντεο από τις βραβεύσεις:

 

 

Ο Αρτιόμ Ντονσκόφ και η μητέρα του:

 

Ο Ισλάμ Καλίλοφ: 

ρωσίαρωσία

Στο χάος που ακολούθησε την έκρηξη στο Crocus City Hall, οι 15χρονοι εργαζόμενοι στα βεστιάρια διατήρησαν αξιοσημείωτη ψυχραιμία και οδήγησαν ομάδες θεατών προς την έξοδο.

Σε βίντεο που λήφθηκε με κινητό τηλέφωνο, ο Ισλάμ Καλίλοφ φαίνεται να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση από πλήθος δεκάδων πανικόβλητων ανθρώπων. "Όλοι από εδώ!", φωνάζει επανειλημμένα, καλώντας τους θεατές να απομακρυνθούν.

"Ειλικρινά, φοβήθηκα πάρα πολύ", δήλωσε ο Καλίλοφ στο ρωσικό ραδιοφωνικό δίκτυο BFM. Πριν φύγει από τον τόπο της τραγωδίας, βεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχαν άλλοι άνθρωποι εγκλωβισμένοι.

"Είχαμε εκπαιδευτεί για το πού να οδηγήσουμε τον κόσμο σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος", εξήγησε. "Γνώριζα ποια ήταν η ασφαλέστερη διαδρομή για να τους βγάλω από το κτήριο."

 

Ο συμμαθητής του Αρτιόμ Ντονσκόφ συνόδευσε μια άλλη ομάδα ανθρώπων που αναζητούσε έξοδο διαφυγής από το εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο είχε ήδη πιάσει φωτιά.

Ο Ισλάμ Καλίλοφ αναμένεται επίσης να τιμηθεί την 29η Μαρτίου από την Ένωση Μουσουλμάνων της Ρωσίας, μια σημαντική θρησκευτική οργάνωση, υπογραμμίζει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.


Άνδρας αφόπλισε έναν από τους δράστες

Ένας ακόμη ήρωας είναι ένας θεατής που πήγε στη συναυλία μαζί με τη σύζυγό του. Ο εν λόγω άνδρας κατάφερε με τα γυμνά του χέρια να αφοπλίσει έναν από τους δράστες, μπροστά σε πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτός ο άνδρας, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το ονοματεπώνυμό του, δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ ότι πήδηξε πάνω σε έναν από τους δράστες της επίθεσης, ενώ εκείνος γέμιζε ξανά το όπλο του και άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι. Τότε έσπευσε να τον βοηθήσει και ένας άλλος άνδρας.

Επιπλέον, ένα μέλος της ασφάλειας περιέγραψε στο μέσο Izvestia ότι μπλόκαρε, μαζί με άλλους τρεις άνδρες, μια πόρτα σε έναν διάδρομο, στην οποία πυροβολούσε ένας από τους δράστες, όλα αυτά για να επιτρέψει σε μια ομάδα ανθρώπων που συνόδευε να φύγουν από το σημείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top