Τρομοκρατική επίθεση Μόσχα: Στους 143 οι νεκροί

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο του μακελειού

Στους 143 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Μακελειό Μόσχα: Συνελήφθησαν 11 άτομα - Τέσσερα συμμετείχαν στην επίθεση

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας βρέθηκαν «κι άλλα πτώματα στις έρευνές στα συντρίμμια», με τα οποία αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών.

 

 

«Οι έρευνες συνεχίζονται», πρόσθεσαν τα μέλη της επιτροπής.

Οι ρωσικές αρχές έχουν συλλάβει 11 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τέσσερις υπόπτους που πιστεύεται ότι εμπλέκονται άμεσα στο χθεσινό μακελειό.

Τρομοκρατική επίθεση: Νέο σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα ήρθε ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. 

Ρωσία: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Μόσχα

Στο βίντεο το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία λόγω των σκληρών εικόνων διακρίνονται δεκάδες πτώματα να βρίσκονται στο έδαφος στην είσοδο του εμπορικού κέντρου όπου γινόταν η συναυλία.

Ρωσία: «Οι τρομοκράτες είχαν επαφές με την Ουκρανία»

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε ότι οι ύποπτοι της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στη Μόσχα, είχαν «επαφές» στην Ουκρανία και σχεδίαζαν να διαφύγουν εκεί.

Μόσχα: Μακελειό σε συναυλία - Tουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες

«Αφού διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σχεδίαζαν να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν κατάλληλες επαφές στην ουκρανική πλευρά», αναφέρει η FSB σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

 

 

Η FSB πρόσθεσε ακόμα, σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό, ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί προσεκτικά.

Μόσχα: Βίντεο από το μακελειό στη συναυλία - Πυροβολούν κόσμο χωρίς έλεος!

Παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε, επικαλούμενο την ανακοίνωση της FSB, ότι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης κατευθύνονταν στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία όταν συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί και είχαν επαφές στην ουκρανική πλευρά.

Ρωσία: Αρνείται η Ουκρανία οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση

Η Ουκρανία από την πλευρά της, δια μέσω του συμβούλου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι το Κίεβο δεν εμπλέκεται στο αιματηρό επεισόδιο. 

 

 

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα γεγονότα», διαβεβαίωσε στο Telegram ο Ποντολιάκ, η χώρα του οποίου πολεμά εδώ και δύο χρόνια τη ρωσική εισβολή.

«Η Ουκρανία ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει τρομοκρατικές μεθόδους πολέμου» πρόσθεσε. «Για την Ουκρανία, είναι σημαντικό να διεξάγει αποτελεσματικές πολεμικές επιχειρήσεις, επιθετικές ενέργειες για να καταστρέψει τον τακτικό ρωσικό στρατό και να θέσει τέλος στην εισβολή», είπε ο αξιωματούχος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GUR) που κατηγόρησε το Κρεμλίνο και τις ειδικές υπηρεσίες του ότι ενορχήστρωσαν τη φονική επίθεση, προκειμένου να κατηγορήσουν την Ουκρανία και να δικαιολογήσουν την κλιμάκωση του πολέμου. Η GUR εκτιμά ότι η επίθεση «πρέπει να θεωρηθεί ως απειλή του Πούτιν για να προκαλέσει κλιμάκωση και να επεκτείνει τον πόλεμο».

Τρομοκρατική επίθεση: Η Μόσχα αναλαμβάνει τα έξοδα των κηδειών

Παράλληλα, οι Αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν πως αναλαμβάνουν τα έξοδα των κηδειών των θυμάτων ενώ θα δοθούν και αποζημιώσεις από 500 χιλιάδες έως 3 εκατομμύρια ρούβλια.

Οι συγγενείς όσων σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση θα λάβουν τρία εκατομμύρια ρούβλια ο καθένας, και ένα εκατομμύριο θα λάβει ο κάθε τραυματίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top