Πράγα: Από τη 14χρονη Αλίνα εμπνεύστηκε ο μακελάρης το αιματοκύλισμα

«Είναι καλύτερο να δολοφονήσω μαζικά άτομα, από το να σκοτώνω μεμονωμένα»

Η Τσεχία πενθεί τουλάχιστον 15 νεκρούς μετά το χθεσινό μακελειό στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα. Η Τσεχική Δημοκρατία κήρυξε το Σάββατο εθνική ημέρα πένθους, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Πετρ Πάβελ εξέφρασε τη θλίψη και την οργή του για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών. 

Πράγα: Ο μακελάρης ύποπτος για τη δολοφονία πατέρα και νεογέννητου παιδιού

Πρόκειται για μία από τις χειρότερες μαζικές εκτελέσεις που έχουν συμβεί στην Ευρώπη. 

 

 

Πράγα: «Πάντα ήθελα να σκοτώνω»

Ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόζακ, δράστης του μακελειού στην Πράγα, σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε πως εμπνεύστηκε για την επίθεση από ένα παρόμοιο έγκλημα που είχε σημειωθεί στη Ρωσία, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις. 

Πράγα: Η στιγμή του μακελειού - Ο δράστης πυροβολεί από την οροφή

«Αφήστε με να παρουσιάσω τον εαυτό μου. Ονομάζομαι David.

Πάντα ήθελα να κάνω μακελειό σε σχολείο και μετά να αυτοκτονήσω. Ευχαριστώ την Alina Afanaskina για την πολύτιμη βοήθεια της.

Πράγα: «Πάντα ήθελα να σκοτώνω» - Τα μηνύματα του 24χρονου μακελάρη

Πάντα ήθελα να σκοτώσω, νόμιζα ότι θα γινόμουν μανιακός στο μέλλον…Όταν ο Ilnaz πυροβόλησε (σ.σ. Ρώσος μακελάρης του 2021 για επίθεση στο Καζάν), αντιλήφθηκα ότι είναι καλύτερο να δολοφονήσω μαζικά άτομα, από το να σκοτώνω μεμονωμένα. Έκατσα… Περίμενα… Ονειρευόμουν… Το ήθελα… αλλά η Alina έφτασε πάνω στην ώρα. Ήρθε σαν να ήταν θεόσταλτη», έγραφε.

 

 

Πράγα: Ποια είναι η 14χρονη Αλίνα που ενέπνευσε τον Κόζακ

Στις 7 Δεκεμβρίου μια ακόμα μαζική επίθεση σε σχολείο στην πόλη Μπριάνσκ συγκλόνισε τη Ρωσία. Ένας μαθητής σκοτώθηκε κι άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως δράστης της επίθεσης ήταν η 14χρονη Αλίνα Αφανασκίνα, η οποία αυτοκτόνησε. 

 

 

Στις 09:15 ώρα Μόσχας, η αστυνομία έλαβε κλήση για ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο 5ο Γυμνάσιο του Μπριάνσκ. 

Τρόμος στο κέντρο της Πράγας: Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς

Η Αλίνα Αφανασκίνα πήρε το όπλο του πατέρα της, χωρίς να το καταλάβει ο ίδιος, έκρυψε ένα μαχαίρι στην μπότα της και πήγε στο σχολείο. 

Η 14χρονη Αλίνα Αφανασκίνα

Μπήκε στην αίθουσα της βιολογίας στον τέταρτο όροφο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Οι σφαίρες βρήκαν έναν συμμαθητή της και τραυμάτισαν άλλους πέντε. 

Το σχολείο εκκενώθηκε, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η 14χρονη έστρεψε το όπλο στον εαυτό της κι έβαλε τέλος στη ζωή της. 

 

 

Η Αλίνα είχε και μια δίδυμη αδελφή, η οποία βρισκόταν στην τάξη, όπου άνοιξε πυρ. Τα δύο κορίτσια έφτασαν μαζί στο σχολείο, όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, η αδελφή της 14χρονης δε γνώριζε τα σχέδια της αδελφής της. 

Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα της 14χρονης, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση για δύο χρόνια. Συνελήφθη και η διευθύντρια του Γυμνασίου για αμέλεια που οδήγησε στον θάνατο δύο παιδιών. 

Ο 24χρονος μακελάτης στο μήνυμα μου αναφέρεται και στην τραγωδία της 11ης Μαΐου 2021. Τότε ο 19χρονος Ιλνάζ Γκαλγαβίεβ είχε εισβάλει σε σχολείο στην πόλη Καζάν και είχε σκοτώσει επτά μαθητές και δύο δασκάλους. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι είχε τοποθετήσει στο κτίριο και βόμβα. 

Οι πολύνεκρες επιθέσεις με πυροβόλα όπλα δεν είναι κάτι συνηθισμένο στην Τσεχία, όμως έχουν σημειωθεί κάποιες την τελευταία δεκαετία. 

Το 2015 ένας 63χρονος σκότωσε επτά άνδρες και μία γυναίκα, προτού να βάλει τέλος στη ζωή του, μέσα σε ένα εστιατόριο στην πόλη Ουχέρσκι Μπροντ. Το 2019 ένας άνδρας σκότωσε επτά ανθρώπους στην αίθουσα αναμονής ενός νοσοκομείου, στην Οστράβα. Ο δράστης αυτοκτόνησε περίπου τρεις ώρες μετά την επίθεση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top