Πράγα: «Πάντα ήθελα να σκοτώνω» - Τα μηνύματα του 24χρονου μακελάρη

15 οι νεκροί από την επίθεση στο Πανεπιστήμιο

Περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 30 τραυματίστηκαν, μετά από την επίθεση ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που έρχονται στο «φως», ο δράστης ήταν ο Ντέιβιντ Κόζακ και ήταν φοιτητής σχολής του Πανεπιστημίου. Λίγη ώρα πριν το μακελειό, ο πατέρας του εντοπίστηκε νεκρός, με τις αρχές να ερευνούν εάν τον σκότωσε, πριν «θερίσει» τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο.

 

 

Πράγα: Τα μηνύματα του δράστη πριν το μακελειό - «Μισώ τον κόσμο»

Ο 24χρονος ένοπλος που έβαλε τέλος στη ζωή του αφού σκότωσε τους συμφοιτητές του, ήταν φοιτητής στη Φιλοσοφική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου.

 

 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της επίθεσης. Ωστόσο, μέσω των μηνυμάτων του στο Telegram φαίνεται ότι σκεφτόταν καιρό την επίθεση. 

«Να σας συστηθώ, με λένε Ντέιβιντ. Νιώθω ότι θέλω να κάνω να εκφράσω τις σκέψεις μου εδώ, να κάνω ένα μακελειό σε σχολείο και πιθανώς μετά να αυτοκτονήσω. Με εμπνέει η Alina Afanaskina (σ.σ. η 14χρονη μαθήτρια που πυροβόλησε συμμαθήτριά της και πυροβόλησε άλλους 5 ανθρώπους, πριν αυτοκτονήσει η ίδια στις αρχές Δεκεμβρίου σε σχολείο στο Μπριάνσκ της Ρωσίας. 

Πάντα ήθελα να σκοτώνω, πίστευα ότι θα γίνω μανιακός στο μέλλον. Στη συνέχεια, όταν ο Ilnaz έκανε το μακελειό (σ.σ. ο 19χρονος Ilnaz Galyaviev, ο μακελάρης σε σχολείο του Καζάν της Ρωσίας στις 11 Μαΐου του 2021 με 9 νεκρούς), συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ πιο κερδοφόρο να κάνω ένα μακελειό παρά δολοφονίες κατά συρροή.

Κάθισα.. Περίμενα.. Ονειρευόμουν.. Ήθελα.. αλλά η Αλίνα ήταν το τελευταίο σημάδι (σ.σ. για να κάνει και ο ίδιος το μακελειό). Ήταν σαν να είχε έρθει να με βοηθήσει από τον παράδεισο την ώρα που έπρεπε».

 

 

«Αυτό το κανάλι θα είναι κλειστό για πολύ καιρό, αν και ήθελα να το έχω ανοιχτό αρχικά, αλλά μετά διάβασα κάποιες οδηγίες ότι θα ήταν καλύτερα να ανοίξω το κανάλι λίγες ώρες πριν το μακελειό. Μάλλον θα το κάνω», ανέφερε σε άλλο μήνυμα ο μακελάρης.

«Αυτό το κανάλι είναι ένα ημερολόγιο όπου θα μιλήσω για τη ζωή μου πριν το μακελειό.

Όλοι με μισούσαν, με μισούν και θα συνεχίσουν να με μισούν. Δεν με νοιάζει, γιατί είναι αμοιβαίο.

Γ@μ@μ@νη μέρα, γ@μ@μ@νη ζωή.

Μισώ τον κόσμο και θέλω να αφήσω όσο περισσότερο πόνο γίνεται.

Γ@μ@μ@ν@ πλάσματα.

Έχω ένα βουητό στα αυτιά μου… σαν κάτι γ@μ@μ@ν@ς πυγολαμπίδες. Θέλω να ξεριζώσω τα αυτιά μου».

 

Πράγα: Πώς έγινε το μακελειό με τους 15 νεκρούς

Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter, ότι λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) ότι κινητοποιήθηκαν δυνάμεις για ένα περιστατικό που συνέβη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της τσεχικής πρωτεύουσας. Αργότερα είπε ότι αστυνομικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον δράστη.

Ο ένοπλος άνδρας ταμπουρώθηκε στην οροφή του Πανεπιστημίου στη Φιλοσοφική Σχολή και άρχισε να πυροβολεί με το αυτόματο, αρχικά μέσα στο κτίριο.

 

 

Τρομοκρατημένοι τουρίστες κα ντόπιοι άρχισαν να τρέχουν στη φημισμένη Γέφυρα του Καρόλου, ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης. Η πόλη είναι γεμάτη κόσμο ενόψει των Χριστουγέννων. Οι αρχές οδήγησαν σε σχηματισμό τον κόσμο σε ασφαλές μέρος. 

 

 

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες με τους φοιτητές να κρέμονται στο πρεβάζι για να γλιτώσουν. Μια φοιτήτρια δεν μπόρεσε να κρατηθεί και έπεσε στο κενό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top