Νέο πλήγμα του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια  

«Ωμότητα» καταγγέλλει ο ΟΗΕ – Ανακαλεί τον πρεσβευτή η Ιορδανία    

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ο στρατός του Ισραήλ χτύπησε εκ νέου σήμερα τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου αρκετές δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έγινε χθες, Τρίτη.  

Τζαμπαλίγια: Σωστικά συνεργεία αναζητούν διασωθέντες

Τζαμπαλίγια: Σωστικά συνεργεία αναζητούν διασωθέντες (AP Images)

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού εδάφους, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, δήλωσε ότι αυτός ο νέος βομβαρδισμός «σκότωσε ολόκληρες οικογένειες». 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκροί επτά όμηροι από τους βομβαρδισμούς, λέει η Χαμάς

Παρότι κανένας απολογισμός από ανεξάρτητη πηγή δεν είναι δυνατός επί του παρόντος, το πλήγμα προκάλεσε  τεράστια καταστροφή στον καταυλισμό όπου αρκετά κτίρια καταστράφηκαν, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το AFPTV,  η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Βίντεο Χαμάς με γυναίκες ομήρους: Ζητάνε ανταλλαγή από τον Νετανιάχου 

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει νέα «ωμότητα» στη Γάζα, μετά τον νέο  βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια        

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς κατήγγειλε σήμερα τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, κάνοντας λόγο για την «τελευταία (χρονικά) ωμότητα που πλήττει τους κατοίκους της Γάζας.

Τζαμπαλίγια: Ερείπια μετά την επίθεση του Ισραήλ

Τζαμπαλίγια: Ερείπια μετά την επίθεση του Ισραήλ (AP Images)

«Αυτή είναι απλά η τελευταία (χρονικά) ωμότητα που πλήττει τους κατοίκους της Γάζας όπου οι μάχες εισήλθαν σε μια φάση ακόμη πιο τρομακτική με ακόμη πιο φρικτές συνέπειες σε ανθρωπιστικό επίπεδο», δήλωσε σε ανακοίνωση εκφράζοντας θλίψη για «τον κόσμο που δείχνει ανίκανος, ακόμη και απρόθυμος να δράσει» για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος.

Η Ιορδανία ανακαλεί «αμέσως» τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ        

Η Ιορδανία αποφάσισε σήμερα να ανακαλέσει «αμέσως» τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία αποφασίστηκε μετά την αιματηρή επίθεση που διέπραξε στο Ισραήλ η παλαιστινιακή Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Σήμερα (Τετάρτη), ο υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Αλ-Σαφάντι αποφάσισε να ανακαλέσει αμέσως τον Ιορδανό πρεσβευτή στο Ισραήλ», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Αμάν, δηλώνοντας ότι «καταδικάζει τον ισραηλινό πόλεμο που σκοτώνει αθώους στη Γάζα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top