Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα τελευταία μηνύματα των θυμάτων της Χαμάς

Τρόμος λίγο πριν δολοφονηθούν ή απαχθούν από τους αντάρτες

H 22χρονη Αμίτ δολοφονήθηκε από τους μαχητές της Χαμάς στο κιμπούτς Be΄eri και οι αδελφέ της είδαν live τη δολοφονία της - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Τα τελευταία μηνύματα που έστειλαν στους αγαπημένους τους Ισραηλινοί λίγο πριν δολοφονηθούν ή απαχθούν από τη Χαμάς ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. 

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. 

Ισραήλ: Με νέα βίντεο κατηγορεί τη Χαμάς για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο

Συγγενείς μιας βρετανίδας μητέρας που δολοφονήθηκε μαζί με την κόρη της έδωσαν στη δημοσιότητα τα μηνύματα που τους έστειλε, πριν οι μαχητές εισβάλουν στο σπίτι της. 

Η Lianne Shirabi έστειλε πανικόβλητη μήνυμα στην κουνιάδα της λέγοντας ότι ακούει μέλη της τρομοκρατικής ομάδας να «πυροβολούν και να φωνάζουν "Να πεθάνει το Ισραήλ" πριν την παρακαλέσει να καλέσει βοήθεια. Η μεγαλύτερη αδελφή της Yahel, Noiya Sharabi, και ο πατέρας της, Eli αγνοούνται και ο θείος της Yossi έχει απαχθεί και μεταφερθεί στη Λωρίδα της Γάζας. 

Η Lianne Shirabi με τις κόρες της, τη 13χρονη Yahel και την 16χρονη Noiya

Η Lianne Shirabi με τις κόρες της, τη 13χρονη Yahel και την 16χρονη Noiya

Οι συγγενείς της οικογένειας ζητούν από τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak να επισκεφθεί το Ισραήλ και να καλέσει τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους. 

Ισραήλ: Ποια είναι η Μία Σεμ, η 21χρονη όμηρος της Χαμάς

«Η τελευταία επαφή που είχα με τη Lianne και τα κορίτσια ήταν περίπου στις 11 το πρωί του Σαββάτου. Μου έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας: “Νίρα, τους ακούω. Είναι εδώ στο σπίτι μας. Πυροβολούν και φωνάζουν “Να πεθάνει το Ισραήλ”. Καλέστε για βοήθεια''. Της είπα: ''Να είσαι δυνατή. Φωνάζω βοήθεια!'' Όμως δέκα λεπτά αργότερα έχασα την επαφή μαζί της και τα κορίτσια. Οι τρομοκράτες δεν έκαψαν το σπίτι, αλλά γκρέμισαν τα πάντα. Τα πάντα μέσα στο σπίτι ήταν σπασμένα. Πυροβόλησαν ακόμη και τον σκύλο, την Μόκα. Βρέθηκε νεκρή κάτω από το τραπέζι στο σαλόνι. Είχε αιμορραγήσει μέχρι θανάτου», είπε η κουνιάδα της Lianne.

Ισραήλ: Μπαλάκι οι ευθύνες για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Η 13χρονη Yahel δλοφονήθηκε από τη Χαμάς μαζί με τη μητέρα της

Η 13χρονη Yahel δλοφονήθηκε από τη Χαμάς μαζί με τη μητέρα της

Στην αρχή της εβδομάδας είδαν το φως της δημοσιότητας και τα μηνύματα της 21χρονης Ισραηλινής Mia Schem που απήγαγαν από το φεστιβάλ Supernova οι τρομοκράτες της Χαμάς και στη συνέχεια την εμφάνισαν σε βίντεο να ζητά βοήθεια για να επιστρέψει στο σπίτι της.

Μακελειό σε νοσοκομείο στη Γάζα - Φόβοι για τουλάχιστον 500 νεκρούς  

Η Mia Schem είναι όμηρος της Χαμάς

Η Mia Schem είναι όμηρος της Χαμάς

Σύμφωνα με τη μητέρα της 21χρονης, η νεαρή έστειλε σε φίλο της ένα πανικόβλητο μήνυμα που έγραφε: «Πυροβολούν εναντίον μας. Σε παρακαλώ, έλα να μας σώσεις!».

«Είμαι η Mia, πάρτε με από δω» - Η Χαμάς δημοσίευσε το πρώτο βίντεο ομήρου

Η Mapal Adam έστειλε στην αδερφή της ένα απελπισμένο μήνυμα, ενώ βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ που βάφτηκε με αίμα. 

Η Mapal Adam είχε πάει με τον σύντροφό της στο φεστιβάλ Supernova κι έχασε τη ζωή της από τα πυρά των μαχητών της Χαμάς

Η Mapal Adam είχε πάει με τον σύντροφό της στο φεστιβάλ Supernova κι έχασε τη ζωή της από τα πυρά των μαχητών της Χαμάς

«Μην το πεις στη μαμά, αλλά έχουν διεισδύσει δεκάδες τρομοκράτες. Υπάρχουν τραυματίες εδώ, αίμα παντού. Φοβάμαι, Ma'ayan. Δεν ξέρω πού να τρέξω», έστειλε στη μεγαλύτερη αδερφή της, Ma'ayan Adam η 27χρονη. Σύμφωνα με την αδερφή της, η Mapal σκοτώθηκε στην αγκαλιά του συντρόφου της, ο οποίος έφερε τραύματα από πυροβολισμούς στην πλάτη του. Ευτυχώς για τον ίδιο, αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Ανείπωτη τραγωδία: «Λύγισε» γιατρός που αντίκρισε νεκρούς πατέρα κι αδερφό

Η οικογένεια του Johnny Siman Tov ξεκληρίστηκε στις 7 Οκτωβρίου, όταν μαχητές της Χαμάς έφτασαν στο κιμπούτς Νιρ Οζ όπου έμεναν. «Είναι εδώ. Μας καίνε. Ασφυκτιούμε», έγραψε ο άνδρας στην αδελφή του, που ζει στο Ισραήλ. 

Η οικογένεια του Johnny Siman Tov ξεκληρίστηκε μέσα στο σπίτι της μετά την εισβολή της Χαμάς

Η οικογένεια του Johnny Siman Tov ξεκληρίστηκε μέσα στο σπίτι της μετά την εισβολή της Χαμάς

Ο Tov, η σύζυγός του Tamar Kedem-Siman Tov, 35 ετών, και τα τρία τους παιδιά - τα 6χρονα δίδυμα κορίτσια Shahar και Arbel και ο τετράχρονος γιος τους Omer - καθώς και η μητέρα του, Carol Siman Tov, 70, έτρεξαν στο καταφύγιο με που σήμανε ο συναγερμός. Έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα ότι ήταν ασφαλείς. 

Χαμάς: «Δε σκοτώνουμε παιδιά, τα φροντίζουμε»- Το προπαγανδιστικό βίντεο

«Γεια σας παιδιά, μπήκαμε στο καταφύγιο στο σπίτι μας, πάμε όλοι καλά», έγραφε. 

Όμως μια ώρα αργότερα η Χαμάς εισέβαλε στο σπίτι τους και τους πυροβόλησε μέχρι θανάτου. Η μητέρα του Tov, δολοφονήθηκε στο δικό της καταφύγιο.

Ισραήλ: Πισώπλατα πυροβόλησαν την 23χρονη με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη

Τέλος η 19χρονη Naami Boni υπηρετούσε στον ισραηλινό στρατό το 77ο Τάγμα του Τεθωρακισμένου Σώματος και την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στρατιωτική βάση Zikim στην πόλη Kiriyat Arba, η οποία καταλήφθηκε από τρομοκράτες.

Η 19χρονη Naami Boni υπηρετούσε στον ισραηλινό στρατό κι έχασε τη ζωή της κατά την εισβολή της Χαμάς

Η 19χρονη Naami Boni υπηρετούσε στον ισραηλινό στρατό κι έχασε τη ζωή της κατά την εισβολή της Χαμάς

Αφού βρήκε προσωρινό καταφύγιο, η Boni άρχισε να στέλνει μηνύματα στους φίλους και την οικογένειά της. 

Ισραήλ: «Δεν πιστεύω ότι θα βγω ζωντανή» – Η ιστορία της 22χρονης Αμίτ

«Νοιάζομαι βαθιά για όλους σας. Έχω ένα τραύμα στο κεφάλι και ένας τρομοκράτης κοντά μπορεί να αρχίσει να με πυροβολεί», έγραψε σε ένα από αυτά. 

«Αυτή τη στιγμή είμαι με έναν τραυματισμένο στρατιώτη από την Ταξιαρχία Γκολάνι και δεν υπάρχει διαθέσιμη ενίσχυση». Σε άλλο μήνυμα, παρουσίασε λεπτομερώς τα τραύματά της: «Υπάρχει ένας τρομοκράτης εδώ που δε θα φύγει. Μπορώ να ακούσω κάποιον να ουρλιάζει και φαίνεται να υπάρχει ένα ανθρώπινο θύμα», έγραψε σε άλλο μήνυμα.

Ισραήλ: Σπαρακτικό βίντεο - Τα παιδιά που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς

Η θεία της, Shmirit Ilook, είπε στο Ynet ότι η ανιψιά της βρισκόταν στην πύλη της βάσης όταν οι ένοπλοι μπήκαν αφού έφτασαν από τη θάλασσα. 

«Γύρω στις 7.30 π.μ., μας έστελνε ακόμα μηνύματα για τους τρομοκράτες που την πυροβόλησαν, μετά από τα οποία δεν απαντούσε πλέον». Τελικά, η οικογένειά της ενημερώθηκε ότι η Boni είχε νοσηλευτεί στο Ιατρικό Κέντρο Brazilai, δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top