Ισραήλ: Ποια είναι η Μία Σεμ, η 21χρονη όμηρος της Χαμάς

Σε βίντεο εκλιπαρεί τον κόσμο να τη βοηθήσει

Η 21χρονη Γαλλοϊσραηλινή Μία Σέμ κρατείται από τις 7 Οκτωβρίου όμηρος της Χαμάς σε άγνωστη τοποθεσία. Η παλαιστινιακή οργάνωση έδωσε αργά τη Δευτέρα στη δημοσιότητα βίντεο με τη νεαρή κοπέλα, η οποία είχε πάει στο φεστιβάλ Supernova για να διασκεδάσει με τους φίλους της. Σε αυτό, καλεί τον κόσμο σε βοήθεια. 

«Είμαι η Mia, πάρτε με από δω» - Η Χαμάς δημοσίευσε το πρώτο βίντεο ομήρου

Η 21χρονη Μία Σέμ είναι μία από τους ομήρους που κρατά η Χαμάς - Facebook

Η 21χρονη Μία Σέμ είναι μία από τους ομήρους που κρατά η Χαμάς - Facebook

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Telegram και είναι το πρώτο που δημοσιεύει η Χαμάς με κάποιον από τους ισραηλινούς ομήρους. Η 21χρονη φαίνεται να έχει τραυματιστεί στο χέρι και οι παλαιστίνιοι αντάρτες να της φροντίζουν το τραύμα. Στη συνέχεια μιλά η ίδια στην κάμερα, αναφέρει ότι είναι καλά και ζητά βοήθεια για να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της. 

 

@bring_mia_home #foryou #עזה #מלחמהבישראל #ישראל #צהל #ישראלבידור #חטוףישראלי #foryoupage ♬ צליל מקורי - bring_mia_home

 

«Γεια σας, είμαι η Mia Schem, είμαι 21 ετών και είμαι από την περιοχή Σοχάμ. Βρίσκομαι στη Γάζα. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου επέστρεφα από πάρτι στο Sderot. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Υποβλήθηκα σε χειρουργείο στο νοσοκομείο της Γάζας για τρεις ώρες. Με φροντίζουν, μου χορηγούν φάρμακα, όλα είνα μια χαρά. Το μόνο που ζητάω είναι να με φέρουν στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στους γονείς και τα αδέλφια μου. Πάρτε με από εδώ γρήγορα σας παρακαλώ», ακούγεται να λέει το κορίτσι.

«Θέλω πίσω το μωρό μου» -Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης ομήρου της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τι γνωρίζουμε για τη Μία

Σύμφωνα με τη New York Post, η Μία ήταν μεταξύ των δεκάδων νέων ανθρώπων που απήγαγε η Χαμάς από το φεστιβάλ Supernova κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν 260 άνθρωποι. 

Η Μία σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς ζητά βοήθεια για να επιστρέψει στο σπίτι της - Instagram

Η Μία σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς ζητά βοήθεια για να επιστρέψει στο σπίτι της - Instagram

Μέχρι να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο, η οικογένεια της Σεμ δε γνώριζε αν η νεαρή γυναίκα ήταν νεκρή ή ζωντανή – αλλά φοβόταν ότι είχε απαχθεί.

Ισραήλ: Μπαλάκι οι ευθύνες για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Η μητέρα της, Κέρεν Σεμ, είχε πει ότι η κόρη της, τής είχε πει ότι θα πήγαινε «σε ένα πάρτι στα νότια» στις 7 Οκτωβρίου. Αφού έμαθε για την αιματοχυσία, κάλεσε επανειλημμένα τη Σεμ, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Η μητέρα της Μία έκανε χθες έκκληση στη διεθνή κοινότητα να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει το παιδί της κοντά της - ΑP

Η μητέρα της Μία έκανε χθες έκκληση στη διεθνή κοινότητα να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει το παιδί της κοντά της - ΑP

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι ενημέρωσαν την οικογένεια της 21χρονης την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν μεταξύ των ομήρων και έκτοτε βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί τους.

«Ζητώ από τους ηγέτες του κόσμου η κόρη μου να μας δοθεί πίσω στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, όπως και οι άλλοι όμηροι. Ικετεύω τον κόσμο να μου δώσουν πίσω το μωρό μου», είπε χθες η μητέρα της Μία, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top