Ισραήλ: «Δεν πιστεύω ότι θα βγω ζωντανή» – Η ιστορία της 22χρονης Αμίτ

Σκοτώθηκε για να σώσει τραυματίες

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Στο κιμπούτς Μπεερί δεν ακούγονται πλέον παιδικές φωνούλες, η κοινότητα γέμισε με πτώματα. Ο πρόεδρος του Ισραήλ μίλησε για πρωτόγνωρα βασανιστήρια, ενώ ακόμη και έμπειροι πολεμικοί ανταποκριτές «λύγισαν» με τη φρίκη. Οι ιστορίες των θυμάτων συγκλονίζουν. Οι αδελφές μιας 22χρονης τραυματιοφορέα είδαν live τη δολοφονία της από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Ισραήλ: Το Star στο αιματοβαμμένο φεστιβάλ - Καρέ καρέ η σύλληψη υπόπτου

Η 22χρονη Αμίτ συνήθιζε να τραγουδάει στους δικούς της. Το τελευταίο τηλεφώνημα στην οικογένειά της, όμως, το πρωί του Σαββάτου, ήταν δραματικό. Σπάραζε έντρομη από τα πυρά των τρομοκρατών στην κλινική του κιμπούτς Μπεερί στο νότιο Ισραήλ.

Ισραήλ: Η Γάζα βομβαρδίζεται αδιαλείπτως - Θέμα χρόνου η χερσαία επιχείρηση

Ισραήλ: 22χρονη τραυματιοφορέας σκοτώθηκε στο καθήκον

«Ήταν η πριγκίπισσα της οικογένειας. Ήξερα ότι θα μας συνθλίψει... Το ήξερα, για αυτό μας είπε να είμαστε δυνατές. Μας ρωτούσε συνέχεια πού είναι ο στρατός. Προσπαθούσαμε να την ηρεμήσουμε και να την ενθαρρύνουμε», δήλωσε συντετριμμένη η αδελφή της.

Θύμα του πολέμου στο Ισραήλ

Η Αμίτ, αν και είχε την ευκαιρία να κρυφτεί σε καταφύγιο, προτίμησε να βοηθήσει τους τραυματίες του πολέμου.

Οι συγγενείς της καλούσαν συνεχώς την αστυνομία, έκαναν έκκληση στο διαδίκτυο, όμως μάταια... Λίγες ώρες μετά, η 22χρονη βρέθηκε σε μια σακούλα, μαζί με τις σορούς άλλων 100 ανθρώπων.

Η Αμίτ ήταν εθελόντρια από τα 14 της χρόνια. Στον ελεύθερο χρόνο της έπαιζε θέατρο, όμως για εκείνη η αυλαία έπεσε πρόωρα και άδοξα.

Ισραήλ: Νεκρή 22χρονη τραυματιοφορέας

Μπεερί: Σχεδόν το 15% της πόλης είναι νεκρό 

Το κιμπούτς Μπεερί του Ισραήλ είναι μια ανάσα από τη Γάζα. Είχε 1.200 κατοίκους. Είναι από τα σημεία που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα το Σάββατο.

Οι κάτοικοι έτρωγαν πρωινό με τα παιδιά τους, άλλοι κοιμόντουσαν, όταν εισέβαλαν οι τρομοκράτες με χειροβομβίδες, όπλα και μαχαίρια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top