Ισραήλ: Η Γάζα βομβαρδίζεται αδιαλείπτως - Θέμα χρόνου η χερσαία επιχείρηση

Καταιγισμός ρουκετών και από τη Χαμάς -Εκατόμβη νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας

Η συγκλονιστική ανταπόκριση του απεσταλμένου του Star στο Ισραήλ, Άρη Λάμπου / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συνεχιζεται ο βομβαρδισμός της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος από το Σάββατο έχει εξαπολύσει περίπου 6.000 βόμβες στη Λωρίδα της Γάζας. Καταιγισμός ρουκετών και από τη Χαμάς, την ώρα που η χώρα μετρά εκατοντάδες νεκρούς.

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδειξε φωτογραφίες καμένων μωρών στον Μπλίνκεν

Ο ρυθμός είναι αδιάλειπτος, η συχνότητα των ριπών μοιάζει ρυθμισμένη με το ρολόι: κάθε 30 δευτερόλεπτα, το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει εναντίον κάποιου στόχου που μόλις και μετά βίας διακρίνεται, κάπου στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ισραήλ: Σπαρακτικό βίντεο - Τα παιδιά που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς

Αν και η κατάσταση σήμερα ήταν λίγο πιο ήρεμη στην περιοχή, λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, όμως τις επόμενες ώρες το Ισραήλ είναι πιθανό ότι θα ξεκινήσει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στρατιωτικές πηγές στον απεσταλμένο του Star Star στο Ισραήλ Άρη Λάμπο.

Το Star στο μέτωπο του πολέμου στο Ισραήλ

Είναι δύσκολο να πει κανείς αν η πρωτοφανής απάντηση που υποσχέθηκε να δώσει το Ισραήλ στη Χαμάς άρχισε να αποδίδει καρπούς, πέντε ημέρες μετά την επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης στο ισραηλινό έδαφος και τον θάνατο τουλάχιστον 1.200 ανθρώπων.

«Η Χαμάς είναι το Ισλαμικό Κράτος και θα τη συντρίψουμε και θα την καταστρέψουμε όπως ο κόσμος κατέστρεψε το Ισλαμικό Κράτος», διαβεβαίωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας που συγκροτήθηκε την Τετάρτη. 

Ισραήλ: Καταιγισμός ρουκετών και από τη Χαμάς

Κάθε ομοβροντία συνταράζει τα σώματα, αλλά και την άσφαλτο του αυτοκινητόδρομου που συνδέει το Νετιβότ με το Σντερότ, τις δύο κοινότητες που δέχτηκαν καταιγισμό ρουκετών από τη Χαμάς.

Λίγο προτού να ξεκινήσουν οι ριπές από την πλευρά του Ισραήλ, γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, δύο από αυτές τις «Made in Gaza» ρουκέτες, έπεσαν στο Σντερότ, τραυματίζοντας τέσσερις Ισραηλινούς πολίτες – τους δύο από αυτούς, σοβαρά. 

Τα πυροβόλα των 155 χιλιοστών έχουν πάρει θέση στους αγρούς, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων το ένα από το άλλο. Κοιτούν προς τα δυτικά. 

Ισραήλ: Καταιγισμός ρουκετών από τη Χαμάς

Καταιγισμός ρουκετών από τη Χαμάς, πάνω από το Ισραήλ / AP Photo (Tsafrir Abayov)

Εκατόμβη νεκρών στη Γάζα

Ο θόρυβος είναι εκκωφαντικός, φλόγες ξεπηδούν με κάθε ριπή. Στο βάθος, ανάμεσα στην αντάρα και τη σκόνη που σηκώνουν τα άρματα τελευταίας γενιάς Merkava, διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται στον ουρανό, από τη συνοικία Ριμάλ της Γάζας. 

Σύμφωνα με τις αρχές της Χαμάς, που ελέγχει τον θύλακα, περισσότεροι από 1.400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες έξι ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας, από τα ισραηλινά πλήγματα που έχουν μετατρέψει σε ερείπια ολόκληρες πολυκατοικίες. 

Ελικόπτερα Απάτσι της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, εξοπλισμένα με πυραύλους, πετούν σε χαμηλό ύψος και ανά διαστήματα μπαίνουν για λίγο στον θύλακα, μια στενή λωρίδα γης όπου ζουν 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι. 

Ο στρατός έχει τοποθετήσει παντού φράγματα για να περιορίσει τον κίνδυνο διείσδυσης ένοπλων Παλαιστινίων. Σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων βρίσκεται το κιμπούτς Ναχάλ Οζ, όπου σφαγιάστηκαν γυναίκες και παιδιά, όμως δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στους δημοσιογράφους.

Πόλεμος στο Ισραήλ

AP Photo (Ohad Zwigenberg)

Ισραήλ: Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού παραδέχεται λάθη των ισραηλινών δυνάμεων

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού Χερτσί Χαλεβί παραδέχθηκε σήμερα για πρώτη φορά λάθη του στρατού της χώρας του μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια το περασμένο Σάββατο, επιθέσεις που αιφνιδίασαν τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες.  

«Οι IDF (οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) έχουν καθήκον τους την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών αυτής και το πρωί του Σαββάτου δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε αυτό το καθήκον», τόνισε ο Χαλεβί, ζητώντας να γίνει μετά τον πόλεμο η αξιολόγηση των λαθών.

«Η σφαγή παιδιών και γυναικών είναι απάνθρωπη», ανέφερε ο ίδιος, στην πρώτη δημόσια δήλωση που έκανε μετά τις επιθέσεις.

Παράλληλα σήμερα, ο Ισραηλινός υπουργός Παιδείας Γιοάβ Κις έγινε το πρώτο μέλος της ισραηλινής κυβέρνησης που παραδέχθηκε λανθασμένους υπολογισμούς που οδήγησαν στην επίθεση της Χαμάς. «Αυτό συνέβη υπό την διακυβέρνησή μας, θα βγάλουμε συμπεράσματα και θα λογοδοτήσουμε», τόνισε ο Κις σε συνέντευξή του.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top