Ισραήλ: Με νέα βίντεο κατηγορεί τη Χαμάς για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο

Επιμένει ότι πρόκειται για ρουκέτες που δεν βρήκαν τον στόχο τους

Επιμένει το Ισραήλ ότι δεν ευθύνεται για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας που προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων, κυρίως γυναικών και παιδιών. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι δε διαθέτει στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι υπήρξε πλήγμα από ισραηλινούς πυραύλους, ενώ με νέα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα υποστηρίζει πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Χαμάς. Η διεθνής κοινή γνώμη καταδίκασε την επίθεση, ενώ συγκαλείτε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

 

Εκπρόσωπος του στρατού σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι τα κτίρια του νοσοκομείου δεν υπέστησαν δομικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν κρατήρες που να ταιριάζουν με αεροπορική επιδρομή. 

Ακυρώθηκε το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Κατηγόρησε τη Χαμάς ότι υπερβάλει για τον αριθμό των θυμάτων και πρόσθεσε πως δε θα μπορούσε να γνωρίζει τόσο γρήγορα τι προκάλεσε την έκρηξη. 

 

 

Όπως αναφέρουν οι Times of Israel, οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ έδωσαν στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο αποτελεί αντικείμενο υποκλοπής τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ, όπως υποστηρίζουν, δύο μαχητών της Χαμάς. 

 

 

Στη συνομιλία αυτή οι δύο άνδρες μιλούν για έναν πύραυλο του Ισλαμικού Τζιχάντ, που εκτοξεύτηκε από κοντινό νεκροταφείο και χτύπησε το νοσοκομείο στη Γάζα. 

Ισραήλ: Μπαλάκι οι ευθύνες για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού τόνισε επίσης ότι περίπου 450 ρουκέτες, που έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα τις τελευταίες 11 μέρες, έχουν προσγειωθεί μέσα στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ισραήλ: Νέο βίντεο που σύμφωνα με το Ισραήλ δείχνει ότι φταίει η Χαμάς

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο με πλάνα από το νοσοκομείο που βομβαρδίστηκε στη Γάζα. 

 

 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επέμεινε πως η ευθύνη βαραίνει την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ. 

Στο βίντεο, μεταξύ άλλων, έχουν καταγραφεί εικόνες από τους κρατήρες που προκαλούν οι πύραυλοι της ισραηλινής αεροπορίας, με τις IDF να τονίζουν ότι τέτοιος κρατήρας δεν υπήρξε στο νοσοκομείο μετά το χτύπημα το βράδυ της Τρίτης. 

Διπλωματικό θρίλερ: Στο Ισραήλ ο Μπάιντεν - Ακυρώθηκε η τετραμερής

Σε δεύτερο βίντεο έχει καταγραφεί μια ρουκέτα να εκτοξεύεται από τη Γάζα και να εκρήγνυται μέσα σε παλαιστινιακό έδαφος στις 18:59 το απόγευμα της Τρίτης, ώρα κατά την οποία χτυπήθηκε το νοσοκομείο Al Ahli Arabi Baptist. 

 

 

«Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν επιχειρούσαν στην περιοχή. Η καταγραφή των εκτοξεύσεων από διαφορετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων πλάνων από ξένα μέσα ενημέρωσης την ώρα της επίθεσης δείχνουν ότι το χτύπημα προκλήθηκε από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες» υποστήριξε εκπρόσωπος του ισραηλινού ΥΠΕΞ.

Το Ισραήλ καλεί τους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή

Το πρωί της Τετάρτης το Ισραήλ κάλεσε εκ νέου τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια. 

Μακελειό σε νοσοκομείο στη Γάζα - Φόβοι για τουλάχιστον 500 νεκρούς  

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως ανθρωπιστική βοήθεια θα είναι διαθέσιμη για τους Παλαιστινίους, οι οποίοι διαφεύγουν από την Πόλη της Γάζας και κατευθύνονται προς νότο, χωρίς όμως να αναφέρει λεπτομέρειες για το αν και το πώς η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί μέσα στο θύλακα.

 

 

«Οι IDF συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να κρατήσουν αθώους πολίτες μακριά από κινδύνους», αναφέρθηκε σε μήνυμα που καλεί τους πολίτες της πόλης της Γάζας να εκκενώσουν προς νότο «για τη δική τους ασφάλεια». 

Σε συναγερμό η Ελλάδα για «μοναχικούς λύκους» - Τι είναι και πώς «χτυπούν»

«Στο Al-Mawasi θα παρέχεται διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια ανάλογα με τις ανάγκες», προστίθεται στο μήνυμα.

 

 

Ο στρατός πραγματοποιεί επιδρομές στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας μετά την εισβολή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και χερσαία εισβολή. 

Ερωτηθείς από το Reuters αν επιτράπηκε να εισέλθει βοήθεια στη Γάζα - και αν ναι, πού και πότε - ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει άμεσα.

«Θέλω πίσω το μωρό μου» -Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης ομήρου της Χαμάς

Όσον αφορά στο τι συμβαίνει στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ είπε ότι συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών με την Χεζμπολάχ. 

«Το Ισραήλ επαναλαμβάνει την προειδοποίησή του προς το Ιράν, τους δορυφόρους του και τις τρομοκρατικές ομάδες υπό την ηγεσία του να μην κάνουν το μοιραίο λάθος και να εμπλακούν σε πόλεμο. Το Ισραήλ θα υπερασπιστεί τον εαυτό του πλήρη δυνάμει και αυτό το μήνυμα έχει μεταφερθεί και μέσω των διεθνών διπλωματικών οδών», είπε ο εκπρόσωπος του στρατού.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top