Ελεύθερη οπαδός του Τσαρλς Μάνσον μετά από 53 χρόνια - Το φρικτό έγκλημα

Η Λέσλι Βαν Χούτεν ήταν μέλος της φονικής αίρεσης του Τσαρλς Μάνσον

Ελεύθερη οπαδός του Τσαρλς Μάνσον μετά από 53 χρόνια - Το φρικτό έγκλημα

Η Λέσλι Βαν Χούτεν, μέλος της αίρεσης του Τσαρλς Μάνσον αποφυλακίστηκε έπειτα από 53 χρόνια στις ΗΠΑ. Η Βαν Χούτεν ήταν μόλις 19 ετών όταν πήρε μέρος στη δολοφονία ενός ζευγαριού στο Λος Άντζελες, το 1969.

Πέθανε ο πιο διαβόητος serial killer των ΗΠΑ – Νεκρός στα 83 του ο Τσαρλς Μάνσον

Ελεύθερη η Λέσλι Βαν Χούτεν έπειτα από 53 χρόνια

Ελεύθερη η Λέσλι Βαν Χούτεν έπειτα από 53 χρόνια / AP

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών της Καλιφόρνια, η Βαν Χούτεν αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ οδηγήθηκε σε μεταβατική εγκατάσταση.

Αναμένεται, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, να μάθει βασικά πράγματα όπως το πώς να πηγαίνει στο παντοπωλείο και πώς να χρησιμοποιεί μία χρεωστική κάρτα. Η δικηγόρος της είπε πως η Βαν Χάουτεν «θα πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, και να αγοράζει πράγματα χωρίς μετρητά. Είναι ένας πολύ διαφορετικός κόσμος από όταν μπήκε μέσα». Ελπίζει δε να βρει δουλειά το συντομότερο δυνατό.

Ενώ βρισκόταν στη φυλακή, απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό και εργάστηκε ως δασκάλα.

Το φρικτό έγκλημα

Η Βαν Χούτεν ήταν η νεότερη οπαδός του Τσαρλς Μάνσον που καταδικάστηκε για φόνο για τον ρόλο της στον θάνατο ενός παντοπώλη από την Καλιφόρνια, του Λένο Λαμπιάνκα και της συζύγου του, Ρόζμαρι, το 1969.

Ελεύθερη η Λέσλι Βαν Χούτεν έπειτα από 53 χρόνια

Η Βαν Χούτεν πήρε μέρος στη δολοφονία ενός ζευγαριού στο Λος Άντζελες το 1969, ως οπαδός του Τσαρλς Μάνσον / AP

Το έγκλημα φρικτό. Η Βαν Χούτεν είχε περιγράψει ότι κρατούσε τη  Ρόζμαρι Λαμπιάνκα κάτω με μια μαξιλαροθήκη πάνω από το κεφάλι της, καθώς άλλοι τη μαχαίρωναν, προτού μαχαιρώσει και η ίδια τη γυναίκα περισσότερες από δώδεκα φορές.

Αρχικά είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή, ωστόσο η ποινή της μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη γιατί το 1972 η πολιτεία της Καλιφόρνια κατάργησε τη θανατική ποινή.

Τσαρλς Μάνσον: Ελεύθερη η Λέσλι Βαν Χούτεν έπειτα από 53 χρόνια

Ο Τσαρλς Μάνσον / AP

Υπενθυμίζεται ότι οπαδοί του Τσαλρς Μάνσον είχαν δολοφονήσει και τη διάσημη ηθοποιό και σύζυγό του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ ενώ ήταν 8 μηνών έγκυος, στο σπίτι της στο Λος Άντζελες.

Ο ίδιος ο Μάνσον πέθανε στη φυλακή το 2017 από φυσικά αίτια σε ηλικία 83 ετών μετά από σχεδόν μισό αιώνα πίσω από τα κάγκελα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top