Πέθανε ο πιο διαβόητος serial killer των ΗΠΑ – Νεκρός στα 83 του ο Τσαρλς Μάνσον

Έμεινε 45 χρόνια στη φυλακή - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:12

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε ένας από τους πιο διαβόητους serial killer των ΗΠΑ, ο Τσαρλς Μάνσον.

Ο Μάνσον σόκαρε ολόκληρη την υφήλιο το 1969, όταν έδωσε εντολή στους πιστούς ακολούθους του να αρχίσουν ένα κύμα δολοφονιών με στόχο να προκληθούν φυλετικές συγκρούσεις.

Ο Μάνσον, γεννημένος το 1934, είχε ήδη εκτίσει αρκετά χρόνια στη φυλακή και την περίοδο εκείνη βρίσκεται ελεύθερος, έχοντας δημιουργήσει μία ομάδα - συμμορία, με βάση το τρίπτυχο: σεξουαλική απελευθέρωση, ναρκωτικά και θρησκευτικές εσχατολογικές θεωρίες για τη συντέλεια του κόσμου... που την ονόμασε "Οικογένεια".

Πίστευε ότι οι μαύροι θα εξεγείρονταν και θα νικούσαν τους λευκούς και οι πόλεις θα μετατρέπονταν σε «μια κόλαση ρατσιστικής εκδίκησης». Σύμφωνα με τον Μάνσον, η «Οικογένεια» θα ήταν η μόνη κοινότητα που θα επιζούσε από αυτό το ολοκαύτωμα γιατί θα ήταν ασφαλείς στο ράντζο τους μακριά από τις πόλεις.

Έφτανε όμως το καλοκαίρι του '69 και οι... προφητείες του Μάνσον δεν επιβεβαιώνονταν. Έτσι αποφάσισε να επιταχύνει τις εξελίξεις, σκηνοθετώντας ένα αποτρόπαιο έγκλημα που κατόπιν θα το παρουσίαζαν ως έργo των μαύρων, ώστε να ξεκινήσει η αποκάλυψη, όπως την φανταζόταν ο ίδιος.

Όλα έγιναν τη νύχτα της 9ης Αυγούστου του 1969, όταν κάποια μέλη της «Οικογένειας» βγήκαν οπλισμένοι με αρχηγό τον Τσαρλς Μάνσον, έχοντας ως στόχο το σπίτι του Ρομάν Πολάνσκι και της Σάρον Τέιτ.

Η Σάρον Τέιτ ήταν έγκυος οκτώ μηνών, και εκείνο το βράδυ βρισκόταν σπίτι της συντροφιά με τέσσερις φίλους της. Ο Ρομάν Πολάνσκι είχε γύρισμα στην Ευρώπη και η υπηρέτρια είχε ρεπό. Μήνες αργότερα, κατά τη διάρκεια της δίκης για τις δολοφονίες εκείνης της νύχτας, θα γινόταν γνωστό ότι οι γείτονες άκουσαν πυροβολισμούς γύρω στη μία το πρωί, ότι τα σκυλιά τρελάθηκαν ανάμεσα στις δύο και στις τρεις η ώρα και ότι γύρω στις τέσσερις ακούστηκαν κι άλλοι πυροβολισμοί.

Στις οκτώ το πρωί έφθασε η υπηρέτρια στο σπίτι, μπήκε από την κουζίνα και αντίκρισε το φρικτό θέαμα. Βρήκε τα ντουλάπια και το ψυγείο άδεια, το τηλέφωνο κομμένο και στο σαλόνι... τα διαμελισμένα σώματα της Σάρον Τέιτ και των καλεσμένων της. Στους τοίχους υπήρχαν γραμμένα συνθήματα, σε έναν από αυτούς ήταν γραμμένες οι λέξεις Ηelter Skelter που είχαν γραφτεί με το αίμα των θυμάτων ακολουθώντας τις οδηγίες του Τσαρλς Μάνσον, που χωρίς να αναμειχθεί, κατεύθυνε τους οπαδούς του από την άνεση μιας πολυθρόνας, ως άλλος σκηνοθέτης...

Τρεις μήνες μετά, η αστυνομία δεν είχε βρει την ταυτότητα των δραστών, γεγονός που ανάγκασε τους Ρομάν Πολάνσκι, Πίτερ Σέλερς, Γιουλ Μπρίνερ και Γουόρεν Μπίτι, να προσφέρουν αμοιβή 25.000 δολαρίων για οποιαδήποτε έγκυρη πληροφορία θα οδηγούσε «στη σύλληψη του δολοφόνου της Σάρον Τέιτ, του αγέννητου παιδιού της και των υπόλοιπων θυμάτων».

(Η σορός της Σάρον Τέιτ μεταφέρεται στο νεκροτομείο)

(Η Σάρον Τέιτ και ο Ρομάν Πολάνσκι)

(Τα θύματα του Τσαρλς Μάνσον)

Το 1971, ο Μάνσον και τέσσερα ακόμα μέλη της οργάνωσής του καταδικάστηκαν σε θάνατο, όμως αργότερα οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια. 

Ο θάνατος του έγινε γνωστός τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ πριν από μερικές μέρες είχε γίνει γνωστό ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top