FBI: Αποκάλυψε σχέδιο δολοφονίας της βασίλισσας Ελισάβετ

Ποιον δολοφόνο «δείχνουν» τα έγγραφα που ήρθαν στο φως

Όλη της η ζωή της Όλη της βασίλισσας Ελισάβετ σε ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων

Αρχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το FBI και αφορούν επισκέψεις της βασίλισσας Ελισάβετ στις Ηνωμένες Πολιτείες στην δεκαετία του 1980 και του 1990 αποκαλύπτουν την διατύπωση απειλών και πιθανό σχέδιο δολοφονίας της.

Μεταξύ των εγγράφων, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του FBI, ένα σημείωμα αφορά την επίσκεψη της Ελισάβετ και του συζύγου της Φίλιππου στην δυτική ακτή των ΗΠΑ το 1983.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η άγνωστη φωτογραφία για τα 97 έτη από τη γέννησή της

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο από ιρλανδικούς κύκλους, άνδρας που δήλωνε ότι «η κόρη του είχε σκοτωθεί στην Βόρεια Ιρλανδία από σφαίρα από καουτσούκ, σχεδίαζε να βλάψει την βασίλισσα Ελισάβετ».

Και αυτό θα το πετύχαινε είτε «ρίχνοντας ένα αντικείμενο από την Γέφυρα Golden Gate στο βασιλικό γιοτ Britannia όταν θα περνούσε από κάτω, είτε προσπαθώντας να σκοτώσει την βασίλισσα κατά την επίσκεψή της στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι».

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Έδινε κρυφά μάχη με τον καρκίνο»

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1979, ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA) είχε δολοφονήσει σε βομβιστική επίθεση τον λόρδο Λούι Μάουντμπάτεν, εξάδελφο της βασίλισσας Ελισάβετ, κατά την περίοδο των Troubles, των συγκρούσεων ανάμεσα σε ρεπουμπλικανούς και ενωτικούς της Βόρειας Ιρλανδίας.

Άλλο σημείωμα, σχετικό με την επίσημη επίσκεψη της βασίλισσας το 1991, αναφέρεται σε απειλές προερχόμενες από ιρλανδικές οργανώσεις για την διατάραξη εκδηλώσεων στις οποίες επρόκειτο εκείνη να παραστεί, όπως ένα ματς μπέιζμπολ και μία δεξίωση στον Λευκό Οίκο.

Άλλο έγγραφο, του 1989, αναφέρει ότι ακόμη και αν καμία συγκεκριμένη απειλή δεν έχει διατυπωθεί κατά της βασίλισσας, «η πιθανότητα απειλών από τον IRA κατά της βρετανικής μοναρχίας παραμένει παρούσα».

Πολλές απόπειρες κατά της ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ, που πέθανε τον περασμένο Σεπτέμβριο στα 96 της χρόνια, είχαν πραγματοποιηθεί, κυρίως από τον IRA.

Το 1970, υποστηρικτές του IRA προσπάθησαν να εκτροχιάσουν το τρένο στο οποίο επέβαινε δυτικά του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, και το 1981, ο IRA είχε σχεδιάσει βομβιστική επίθεση κατά την διάρκεια επίσκεψής της στην βόρεια Σκωτία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top