Βασίλισσα Ελισάβετ: «Έδινε κρυφά μάχη με τον καρκίνο»

Ανατροπή στην αιτία θανάτου της βασίλισσας;

Βίντεο αρχείου από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ (Star)

«Φωτιές» στο παλάτι του Μπάκιγχαμ βάζει νέο βιβλίο, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έδινε κρυφά «μάχη» με τον καρκίνο πριν πεθάνει, παρόλο που το πιστοποιητικό θανάτου της ανέφερε ότι κατέληξε από γηρατειά.

Από τι πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ - Το πιστοποιητικό θανάτου της

Πρωτοσέλιδο έχει γίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η αποκάλυψη του συγγραφέα και φίλου του πρίγκιπα Φιλίππου, Gyles Brandreth, ότι τα τελευταία χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Gyles Brandreth στη βιογραφία της αείμνησης μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου με τίτλο «Elizabeth: An Intimate Portrait», που θα δημοσιευθεί σε σειρά στο MailOnline, αναφέρει ότι άκουσε πως η Αυτού Μεγαλειότητα πάλευε με μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών, που ονομάζεται μυέλωμα και ότι αντιμετώπισε γενναία την κατάσταση της υγείας της τους τελευταίους μήνες της ζωής της.

βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με νέο βιβλίο για τη ζωή της, έδινε μάχη με τον καρκίνο / (Yui Mok/Pool Photo via AP)

«Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος - καρκίνο του μυελού των οστών - που θα εξηγούσε την κούρασή της και την απώλεια βάρους και εκείνα τα "προβλήματα κινητικότητας" που μας έλεγαν συχνά τον τελευταίο χρόνο της ζωής της», αναφέρει στο βιβλίο του.

Ο Gyles, ως στενός φίλος του συζύγου της βασίλισσας, πρίγκιπα Φίλιππου, είναι πιθανό να άκουσε τις πληροφορίες από μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Άλλες λεπτομέρειες στο βιβλίο αποκαλύπτουν ότι η βασίλισσα υπέφερε από κρίσεις «χαμηλής ενέργειας» μετά τον θάνατο του αγαπημένου συζύγου της το 2021 και ότι της άρεσε να παρακολουθεί το «Line of Duty» στον ελεύθερο χρόνο της.

Οι τελευταίες στιγμές της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετώπιζε προβλήματα κινητικότητας τους τελευταίους μήνες της ζωής της, χάνοντας αρκετούς βασιλικούς αρραβώνες, συμπεριλαμβανομένης της Κρατικής έναρξης της Βουλής.

Η τελευταία επίσημη εμφάνισή της ήταν η συνάντησή της με την επερχόμενη Βρετανή πρωθυπουργό Λιζ Τρας. Στις κοινές τους φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, η βασίλισσα απεικονιζόταν αδύναμη, με μελανιές στα χέρια.

βασίλισσα Ελισάβετ - Λιζ Τρας

Η βασίλισσα Ελισάβετ στη συνάντησή της με τη Λιζ Τρας - (Jane Barlow/Pool Photo via AP)

Η βασίλισσα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 στις 3:10 μ.μ.. Ως αιτία θανάτου αναφέρεται το «γήρας» σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου.

Στο πλευρό της είχε τα μεγαλύτερα παιδιά της, τον βασιλιά Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top