ΗΠΑ: Επίθεση αστυνομικού σε 12χρονη, την «έπνιγε» με το γόνατό του

Την πίεζε στον λαιμό επί 20 δευτερόλεπτα

επίθεση σε ανήλικη Ουισκόνσιν ΗΠΑ

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ καταγράφει τη στιγμή που ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πατά στον λαιμό ένα 12χρονο κορίτσι με το γόνατό του, φέρνοντας στη μνήμη το σκηνικό της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

Βιρτζίνια: Η βίαιη συμπεριφορά του 6χρονου πριν πυροβολήσει τη δασκάλα του

Μήνυση σε βάρος ενός εκτός υπηρεσίας αστυνομικού στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ο οποίος εργάζεται και ως φύλακας σε σχολείο, υπέβαλε η οικογένεια μιας 12χρονης, καταγγέλλοντας πως ο άνδρας έκανε λαβή πνιγμού για περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα στο παιδί προσπαθώντας να σταματήσει καβγά.

Στο βίντεο που έχει καταγράψει αυτόπτης μάρτυρας φαίνεται ο αστυνομικός να πατά τον λαιμό του 12χρονου κοριτσιού με το γόνατό του θυμίζοντας σε πολλούς τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

ΗΠΑ: Άγριος ξυλοδαρμός 9χρονης μέσα σε σχολικό λεωφορείο

Η μήνυση για την παράνομη λαβή, όπως υποστηρίζει η οικογένεια της 12χρονης, στρέφεται και κατά της δημοτικής αρχής της πόλης Κενόσα αλλά και κατά των αρμοδίων του τομέα εκπαίδευσης καθώς ο πατέρας του κοριτσιού, θεωρεί ότι ευθύνονται για την «παράλογη και υπερβολική χρήση βίας» κατά της κόρης του.

Μετά το περιστατικό που συνέβη τον Μάρτιο του 2022, ο αστυνομικός έχει παραιτηθεί ως σχολικός φύλακας αλλά εξακολουθεί να εργάζεται ως ένστολος.

Στη μήνυση ο πατέρας της 12χρονης υποστηρίζει ότι παιδί του δεν μπορούσε να ανασάνει κατά τη διάρκεια του περιστατικού και υπέστη φυσικά και ψυχικά τραύματα που απαίτησαν θεραπεία για σχεδόν έναν χρόνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top