Ζελένσκι: «Ο Πούτιν λέει το ένα και κάνει το άλλο»

Είναι «πολύ αργά για συνομιλίες μεταξύ τους» είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Ζελένσκι: Πολύ αργά για συνομιλίες με τον Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και τόνισε χαρακτηριστικά πως είναι πλέον πολύ αργά για συνομιλίες μεταξύ τους. 

Σε συνέντευξη του στο Sky News, ο Ζελένσκι περιέγραψε τον Πούτιν ως έναν άνθρωπο που «είπε ένα πράγμα και έκανε ένα άλλο.» Σημείωσε ακόμα πως δεν ενδιαφέρεται να τον συναντήσει.

Ουκρανία: Κύμα αποπομπών αξιωματούχων στη σκιά σκανδάλων διαφθοράς

Στην ερώτηση αν είναι πλέον αργά για απευθείας συνομιλίες μεταξύ τους ο Ζελένσκι είπε πως «είναι πολύ αργά. Δεν ενδιαφέρομαι. Ποιος είναι ο Πούτιν τώρα; Μετά από την εισβολή για εμένα δεν είναι κάποιος σημαντικός».

Για τις σχέσεις του με τον Μπόρις Τζόνσον ο Ζελένσκι είπε πως «είναι καλός άνθρωπος. Νομίζω όμως πως δεν είναι σωστό να υποστηρίξω τον Τζόνσον ώστε να γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας. Έχουμε καλές σχέσεις με τον Ρίσι Σούνακ. Με τον Τζόνσον έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις καθώς συναναστραφήκαμε και σε περίοδο ειρήνης αλλά και σε περίοδο πολέμου».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανώτερη αξιωματούχος διπλωματίας των ΗΠΑ στο Κίεβο

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε και στη στρατιωτική βοήθεια που περιμένουν από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. «Είμαι ευγνώμων για τη βοήθεια του κόσμου στην Ουκρανία. Αλλά ο αριθμός των τανκς και το πότε θα τα παραλάβουμε είναι ζωτικής σημασίας. Πολλές φορές η μεταφορά των όπλων παίρνει μήνες.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top