Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανώτερη αξιωματούχος διπλωματίας των ΗΠΑ στο Κίεβο

Λουλούδια για τα θύματα της Ντνίπρο – Τι λέει ο Ζελένσκι για τη νέα επίθεση

Δείτε βίντεο από Reuters που καταγράφει βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Ανώτερη αξιωματούχος της διπλωματίας των ΗΠΑ επισκέφθηκε, χθες Δευτέρα, το Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον διαβεβαίωσε για την «ισχυρή και απαρασάλευτη δέσμευση» της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ουκρανία: Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση με στόχο το Κίεβο

Πρόκειται για την υφυπουργό Εξωτερικών, Γουέντι Σέρμαν, η οποία συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο κι άλλους υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχος. Η κ. Σέρμαν ηγήθηκε αμερικανικής αποστολής στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου - μεταξύ άλλων - είχε και συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ για την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, την οικονομική βοήθεια καθώς και για να οικοδομηθεί διμερής και διαρκής εμπορική εταιρική σχέση.

Εικόνες από τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου / AP, Evgeniy Maloletka
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 75 τραυματίστηκαν και πολλοί αγνοούνται από τη νέα επίθεση στη Ντνίπρο / AP, Evgeniy Maloletka

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπνοή του 2022, ο κ. Ζελένσκι επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο όπου τον υποδέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε να χορηγηθεί επείγουσα στρατιωτική και οικονομική βοήθεια 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα του. 

Ζελένσκι: H επίθεση στο Ντνίπρο καταδεικνύει την ανάγκη επίσπευσης της στρατιωτικής βοήθειας        

Πάντως, οι εχθροπραξίες μαίνονται στην Ουκρανία, όπου ο πόλεμος διανύει τον ενδέκατο μήνα του. To Σάββατο, πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία στη Ντνίπρο είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 40 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 75.

Πόλεμος Ουκρανία: Την κατάληψη της Σολεντάρ ανακοίνωσε η Ρωσία

Η πολύνεκρη πυραυλική επίθεση σε συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Ντνίπρο καταδεικνύει την ανάγκη για ταχύτερες και καλύτερα συντονισμένες αποφάσεις σχετικά με την στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πολύνεκρο πυραυλικό χτύπημα σημειώθηκε σε πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας / AP, Evgeniy Maloletka

«Αυτό που συνέβη στο Ντνίπρο, το γεγονός ότι η Ρωσία σχεδιάζει νέες προσπάθειες για να αναλάβει την πρωτοβουλία κινήσεων στον πόλεμο, το γεγονός ότι η φύση της στρατιωτικής δράσης στο μέτωπο απαιτεί νέες αποφάσεις για παραδόσεις όπλων (…) υπογραμμίζει απλώς πόσο σημαντικό είναι να συντονιστούν όλες οι προσπάθειες του συνασπισμού που υπερασπίζεται την Ουκρανία και την ελευθερία», είπε ο Oυκρανός πρόεδρος στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ζητώντας από τους συμμάχους «να επισπεύσουν τη λήψη αποφάσεων».

Λουλούδια για τα θύματα της Ντνίπρο 

Λουλούδια αφέθηκαν σε μνημείο στη Μόσχα το οποίο τιμά Oυκρανή ποιήτρια μετά το πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Astra, ο οποίος θεωρείται προσκείμενος στη ρωσική αντιπολίτευση, ανέφερε πως «κόσμος αφήνει λουλούδια και παιγνίδια στη μνήμη των θυμάτων στη Ντνίπρο» στο μνημείο αυτό, στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.Πρόκειται για μνημείο που τιμά την ουκρανή ποιήτρια Λέσια Ουκραΐνκα.

Ο κόσμος αφήνει λουλούδια μετά το πυραυλικό χτύπημα στην Ουκρανία / AP, Evgeniy Maloletka

Επίσης, μια καδραρισμένη φωτογραφία που απεικονίζει κατεστραμμένα διαμερίσματα της πολυκατοικίας στη Ντνίπρο αφέθηκε στο ίδιο μνημείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top