Αυτοκτόνησε σε φορτηγάκι ο δράστης του μακελειού στο Λος Άντζελες

Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρό του - Σκότωσε 10 ανθρώπους

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το μακελειό στο Λος Άντζελες

O φερόμενος δράστης του μακελειού σε αίθουσα χορού στην Καλιφόρνια έβαλε τέλος στη ζωή του, περίπου 12 ώρες αφότου προκάλεσε τον θάνατο 10 ανθρώπων. 

Ο άνδρας κατονομάστηκε ως Χου Καν Τραν, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας 72 ετών και η σορός του εντοπίστηκε μέσα σε λευκό φορτηγάκι. 

Μακελειό στο Λος Άντζελες: Δέκα νεκροί μετά από πυροβολισμούς

«Ο ύποπτος έφερε τραύμα από σφαίρα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επιτόπου», εξήγησε ο σερίφης Ρόμπερτ Λούνα, περιγράφοντας το τέλος της καταδίωξης με μια πιστολιά προερχόμενη από το εσωτερικό του οχήματος του φερόμενου ως δολοφόνου, όταν προφανώς αυτοκτόνησε.

Aστυνομικοί στο σημείο του μακελειού στο Λος Άντζελες- AP images

Aστυνομικοί στο σημείο του μακελειού στο Λος Άντζελες- AP images

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως δεν υπάρχει κανένας άλλος ύποπτος για τη σφαγή», διευκρίνισε ο κ. Λούνα, προσθέτοντας πως παραμένουν άγνωστο; σε αυτό το στάδιο οι λόγοι που οδήγησαν στην επίθεση στη Μόντερεϊ Παρκ.

Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι ερευνητές ανθρωποκτονιών εργάζονται για να εξακριβώσουν το κίνητρο αυτού του τραγικού συμβάντος.

Η καταδίωξη του υπόπτου, που καλύφθηκε απευθείας από κάποια αμερικανικά ΜΜΕ, τερματίστηκε κάπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης περικύκλωσαν το φορτηγάκι του. Αστυνομικοί προσέγγισαν με προφυλάξεις,  κατόπιν εισέβαλαν. Σε πλάνα που τράβηξαν εικονολήπτες του Γαλλικού Πρακτορείου, διακρίνεται πτώμα στη θέση του οδηγού.

Νεκρός φέρεται να είναι ο δράστης του μακελειού στο Λος Άντζελες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε χθες βράδυ εντολή οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα της σφαγής ως τη δύση του ηλίου την Πέμπτη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Όλα έγιναν στις 22:20 (τοπική ώρα- στις 08:20 χθες Κυριακή ώρα Ελλάδας). Η αστυνομία του Λος Άντζελες έλαβε κλήσεις για πυροβολισμούς και όταν η άμεση δράση έφτασε στην αίθουσα χορού εντόπισε δέκα ανθρώπους νεκρούς, πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες. Άλλοι δέκα άνθρωποι, τραυματίες, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται, σε «σταθερή» ως «κρίσιμη» κατάσταση.

Aστυνομικοί στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο δράστης του μακελειού- AP images

Aστυνομικοί στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο δράστης του μακελειού- AP images

Όπως κατέγραψαν πλάνα από κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ο δράστης ήταν άνδρας ασιατικής καταγωγής, φόραγε μαύρο τζάκετ, μαυρόασπρο μάλλινο σκούφο και γυαλιά.

Η αστυνομία προσπαθεί ακόμη να επαληθεύσει τις πληροφορίες για δεύτερη απόπειρα επίθεσης το ίδιο βράδυ σε διαφορετική αίθουσα χορού, στη γειτονική πόλη Αλάμπρα.

Το βράδυ του Σαββάτου, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πήγαν να γιορτάσουν το σεληνιακό νέο έτος κοντά στην τοποθεσία όπου διαπράχθηκε η σφαγή στο Μόντερεϊ Παρκ. Οι κάτοικοι σοκαρισμένοι, αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι έγινε τέτοια σφαγή σε αυτή την πόλη με κατά πλειονότητα κατοίκους ασιατικής καταγωγής, γνωστή για την ηρεμία της.

Οι ΗΠΑ πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των πυροβόλων όπλων στην επικράτειά τους και για την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι Αμερικανοί.

Το 2021, περίπου 49.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες στις ΗΠΑ, αριθμός που αποτελούσε θλιβερό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά· το 2020, καταγράφηκαν 45.000 θάνατοι. Με άλλα λόγια, καταγράφονταν πάνω από 130 θάνατοι την ημέρα, οι μισοί και πλέον από τους οποίους ήταν αυτοκτονίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top