Κορωνοϊός: Χάος στην Κίνα - Καίνε τους νεκρούς στον δρόμο

Γεμάτα τα νοσοκομεία από ασθενείς και τα αποτεφρωτήρια

Στην Κίνα καίνε τους νεκρούς στον δρόμο, αφού τα αποτεφρωτήρια είναι γεμάτα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σοκαριστικές εικόνες που μας πηγαίνουν τρία χρόνια πίσω, στο ξέσπασμα της πανδημίας, φτάνουν από την Κίνα. Στα αποτεφρωτήρια και στα νοσοκομεία σχηματίζονται τεράστιες ουρές, με εκατομμύρια νέα κρούσματα να εκτιμάται ότι προστίθενται καθημερινά. 

Déjà vu για τον κορωνοϊό – Οι χώρες της Ευρώπης συντονίζουν ξανά μέτρα

Η Κίνα παλεύει με το σαρωτικό κύμα των κρουσμάτων και ο υπόλοιπος πλανήτης τρέμει στην πιθανότητα να ζήσει από την αρχή σκηνές όπως αυτές. Με εντατικές και δωμάτια νοσοκομείων ασφυχτικά γεμάτα και ασθενείς χωρίς ανάσα στους διαδρόμους να υποφέρουν με βαριά συμπτώματα Covid. 

Γεμάτα τα νοσοκομεία στην Κίνα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

Γεμάτα τα νοσοκομεία στην Κίνα / Φωτογραφία AP (Andy Wong)

Συνεδριάζει ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων της Ε.Ε. για τον κορωνοϊό

«Με το που άλλαξε η πολιτική για τα μηδενικα κρουσματα, ήταν λες και το ψέκαζαν από τα κλιματιστικά. Απότομα νόσησε η πλειόνοτητα του πληθυσμού», ανέφερε χαρακτηριστικά Έλληνας επιχειρηματίας στη Σαγκάη.

Κίνα: Ερωτήματα για τους... πέντε νεκρούς σε μια ημέρα

Στο σκοτάδι, χωρίς αξιόπιστα στοιχεία για την υγειονομική κατάσταση στην Κίνα παραμένει ο υπόλοιπος κόσμος, με το Πεκίνο να ανακοινώνει μόλις πέντε νεκρούς το τελευταίο 24ωρο.

Την ίδια ώρα, τρέμουν οι κάτοικοι για την κινεζική πρωτοχρονιά που έρχεται και αναμένεται να φέρει νέα αύξηση κρουσμάτων.

Μόσιαλος στο Star: Είναι επικίνδυνες οι μεταλλάξεις κορωνοϊού στην Κίνα;

Κίνα: Δραματικές σκηνές στις κηδείες - Ουρές στα αποτεφρωτήρια

Οι εικόνες στα αποτεφρωτήρια και τις κηδείες είναι σοκαριστικές.To δράμα που ζουν οι συγγενείς των νεκρών είναι ασύλληπτο. 

Αναγκάζονται να κάψουν οι ίδιοι τους οικείους τους στη μέση του δρόμου, καθώς το κόστος της κηδείας είναι απαγορευτικό, λόγω της εκτόξευσης της ζητησης.

Είδαμε άδεια φέρετρα στοιβαγμένα σε ένα στενάκι. 

Κίνα: Καίνε τους νεκρούς από κορωνοϊό στους δρόμους

Στην Κίνα καίνε τους νεκρούς από κορωνοϊό στους δρόμους / Φωτογραφία από δελτίο ειδήσεων Star

Κορωνοϊός Κίνα: Καίνε τους νεκρούς στον δρόμο

Ευρώπη και ΗΠΑ θέτουν περιορισμούς στους Κινέζους ταξιδιώτες

Εντός Ευρώπης, ήδη Ιταλία, Γαλλία και Μ.Βρετανία λαμβάνουν μέτρα και απαιτούν από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ πριν ή κατά την άφιξή τους.

«Ναι» της Ευρώπης στα υποχρεωτικά τεστ για ταξιδιώτες από την Κίνα

Η Ισπανία θέλει αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, ενώ το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι θα αναλύει τα λύματα από τα αεροπλάνα που φτάνουν από την Κίνα.

Ο κατάλογος των χωρών που παίρνουν προληπτικά μέτρα μεγαλώνει, καθώς προστίθενται οι ΗΠΑ, η Ν. Κορέα, η Ινδία, η Ιαπωνία και το Ισραήλ. Όχι όμως ακόμη η Ελλάδα. 

Πολύ κοντά σε συμφωνία οι Ευρωπαίοι για την Κίνα

Σε πολιτική συμφωνία σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης από την Κίνα, θα φτάσουν όπως όλα δείχνουν, οι 27 στη συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Οι 27 συμφώνησαν για τεστ πριν από την αναχώρηση για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, μέτρα προσωπικής υγιεινής και υγείας για τους ταξιδιώτες, παρακολούθηση των λυμάτων για τα αεροσκάφη που φτάνουν από Κίνα, αλλά και συνεργασία μεταξύ των χωρών για άμεση καταγραφή τυχόν νέας μετάλλαξης της νόσου. 

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά, η λέξη-κλειδί στη συνάντηση είναι ο συντονισμός, αφού οι 27 παραδέχθηκαν ότι καμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να διαχειριστεί την κατάσταση με εκατομμύρια ταξιδιώτες από την Κίνα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top